Bârfe tari despre oameni mari. Întâlnirea secretă a lui Avoievodiței

Caterincă de Bahlui

Camuflați în boscheții din Grădina Botanică am aflat, săptămâna trecută, două chestii mișto despre cel ce, odată, era supranumit Avoievodiței. Fostul El Însuși a ieșit la aer zilele trecute, însoțit de soție și de doi copilași. Hopa! Doi? Da. Adic i-a mai apărut un copil despre care nu știe opinia publică. Cel mai probabil Avoievodiței și-a mărit familia, că nu ne gândim că l-a luat cu împrumut. Apoi, în al doilea rând, tot în Grădină, cu același prilej, l-am prins într-o întâlnire conspirativă cu o femeie, alta decât nevastă-sa. De ce conspirativă? Simplu, pentru că dama a vorbit în rusește la telefon și în franceză cu Avoievodiței. Franceză mai știm, dar rusă deloc. Așa că am dus caseta cu înregistrarea la un traducător și așteptăm detalii. Stați pe fază.

O unitate sanitară, în mâna clanurilor: Cât e adevăr, cât o fi legendă că la instituțiile astea sanitare se leagă multe povești de amor nu putem să știm. Cunoaștem în schimb o unitate de profil, cu aproximativ 1.000 de angajați, care are niște povești uluitoare. Institutul de zurlii din Bucium, căci despre acesta este vorba, a picat în țesătura de interese a câtorva familii. Explicația e simplă: în institut lucrează câteva clanuri. Adică, familii din soț, soție, nepot, nepoată, cumnat, cumnată, verișor. Ei, acolo sunt mai multe clanuri din astea care-și dispută întâietatea. Miza e ca peste tot: accesul la cașcaval. Am dat acum în lucru cuiva de acolo să ne facă, detaliat, pânzele de păianjen și revenim cu amănunte în extenso.

Am tras o sperietură în stația de autobuz: O șmecherie deloc folositoare în stațiile de transport în comun am aflat zilele trecute. Pe când așteptam un autobuz în stația din Tg. Cucu, am observat un panou de informare, electronic, de mărimea unui televizor care, printre altele, anunța și timpul rămas până la sosirea următoarelor mijloace de transport. Hopa, am zis, s-a modernizat Iașul. Știm exact cât timp va trece până la sosirea autobuzului. Și erau trecute: autobuzul 41 – 4 minute, 42 – 5 minute, 46 – 7 minute. La primul, vine într-adevăr 41, dar mai repede. Hopa, a doua oară. Drăcia chiar funcționează. La următoarele ne-am pleoștit. Nici autobuzele n-au venit în ordinea afișată, nici n-au respectat orarul. E clar, e o altă afacere deșteaptă a familiei Culicov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *