Monica Holicov anunță matriarhatul suprem asupra Iașului

Politică la patru ace

Așa cum era de așteptat, peisajul candidaților la diverse funcții publice s-a îmbogățit cu un personaj pitoresc. Cunoscutul medic ginecolog Monica Holicov, reprezentanta partidului Restart România, dorește nici mai mult, nici mai puțin, decât câștigarea a două demnități dintr-un foc: cea de primar al Municipiului Iași și de președinte al Consiliului Județean Iași. Da, Holicov candidează la ambele poziții, dovedind că știe ce vrea de la politică. Zilele trecute, polivalenta aspirantă la vârfurile administrației a avut parte de câteva întâmplări bizare în compania altor doi candidați, medicul Răzvan Socolov (USR – PLUS), râvnitor la un mandat de consilier județean, și Sebastian Tătaru (Partidul Verde), candidat la funcția de președinte al CJ. (pamflet)

Un cabinet medical elegant, cu dotările specifice ramurii ginecologice. Pe un fotoliu capitonat, Monica Holicov citește preocupată o carte de memorii politice. În cabinet intră Răzvan Socolov. Pare agitat.

Răzvan Socolov: – Uff, Monica, mă termină gărzile astea! Dacă n-ar fi nevoie de bani pentru partid, nu mi-aș mai pierde nopțile prin spital.

Monica Holicov: – Vai, dar în halul ăsta ați ajuns la USR? Vă trimite madam Cosette să scotociți după bănuți chiar și printre mesele ginecologice?

Răzvan Socolov: – Să lăsăm micile detalii ale frumoasei și nobilei profesiuni medicale. Cum mai stai cu campania, tot la două capete joci, Primărie și CJ?

Monica Holicov: – Da, iar pentru asta am început să mă documentez masiv.

Răzvan Socolov: – Pentru că suntem de aceeași specialitate, îți recomand să citești despre cazuistica siamezilor, pentru că, dacă vei reuși și la CJ, și la Primărie, va trebui să separi unul din capete.

Monica Holicov: – După logica ta, ar trebui să mă inspir și din niscaiva basme românești. Mă vezi ca pe un balaur cu două capete, nu? Unul la Palatul Roznovanu, celălalt la Casa Pătrată.

Răzvan Socolov: – Eu n-am sugerat nimic, tu ai o imaginație bogată.

Monica Holicov: – Așa sunt medicii, trebuie să îmbrobodească pacienții cu povești, altfel îi pierd de clienți. Acum, sincer, Răzvane, unde crezi că am șansele cele mai mari?

Răzvan Socolov: – La CJ, prognosticul este foarte rezervat. Cât despre Primărie, mai sunt încă trei femei care râvnesc la fotoliul din elegantul Palat Roznovanu.

Monica Holicov: – Apropo, e mai elegant decât în cabinetul meu?

Răzvan Socolov: – Nu sunt expert în amenajări interioare, scuze. Sunt un userist normal, fără mari așteptări de la scrutin.

Monica Holicov: – Ia te uită! După ce se încheie campania, să vii pe la mine să vorbim. E posibil ca stresul electoral să-și pună amprenta asupra viziunii tale despre lume și firescul ei.

Socolov dă din mână a lehamite.

Monica Holicov: – Auzi, Răzvane, mă uitam pe lista contracandidaților mei. Despre Bodea nu am prea multe de zis, mi se pare insipid și inodor. Haioși mi se par câțiva. Este un nene, Traian Rînja, dar să-l lăsăm deoparte. Apoi am văzut un tânăr ciudățel. Un apicultor, Sebastian Tătaru, de la partidul lui Florin Călinescu.

Răzvan Socolov: – Da, sunt toți unul și unul. Destul de plicticoasă atmosfera, chiar și cu acești candidați pitorești. Dar ce e cu acest Tătaru, de ce te interesează?

Monica Holicov: – Nu ți se pare funny? A fost funcționar pe la Casa Pătrată, a lucrat prin tot felul de birouri cu tot felul de șefuleți politici, iar el e pasionat nu de afaceri, nu de vacanțe exotice, de vreun teren pe undeva, ci de albine, stupi, regine, trântori, chestii din astea. Pariu că, dacă ai vrea să-i dai vreo șpagă, și-ar dori o stupină.

Răzvan Socolov: – Da, e interesant. Aproape că se preocupă de chestii similare profesiei noastre. El cu polenizarea, noi cu fertilizarea.

Monica Holicov: – Hai să-i facem o vizită, chiar sunt curioasă să văd ce vrea de la viață.

O stupină de la marginea Iașului. Fără echipament de protecție, Sebastian Tătaru supraveghează atent roiurile de albine care zumzăie printre cutiile multicolore. De el se apropie Holicov și Socolov, pășind cu precauție printre ierburi.

Monica Holicov: – Ziua bună, domnule apicultor! Sunt Monica Holicov, rivala dumitale la Consiliul Județean.

Sebastian Tătaru: – Aha, doamna ginecolog! Ce onoare! Bine ați venit în modestul meu centru de fertilizare.

Răzvan Socolov: – Ce mai fac albinele? Tot miere?

Sebastian Tătaru: – Ce să facă, tot miere. Niște lapte mai trebuie și aș avea oferta electorală perfectă.

Monica Holicov: – Domnule apicultor, te-am deranjat venind aici pentru că eram doar curioasă. Spune-mi, te rog, de ce vrei să fii șeful CJ? Nu e mai frumos aici, la stupină?

Tătaru își strecoară mâna până la cot într-un stup, scoțând-o apoi plină de albine.

Vizitatorii se dau înapoi, speriați. Tătaru îi privește amuzat.

Sebastian Tătaru: – Doamna doctor, e frumos și la stupină. Dar visul meu este să-mi bag mâna adânc într-un cuib de viespi. Și unde aș putea găsi unul mai potrivit decât la Consiliul Județean?

Holicov (foto, pamflet): Da, candidez și la Primărie, și la Consiliul Județean. Păi, cum de ce la amândouă? Ascultă aici sfatul unui medic ginecolog: nu e bine să-ți pui ouăle într-un singur coș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *