Geneza primului partid genetic. Cătălin Ivan, lansând partidul ADN, o alternativă la realitate

Politică la patru ace

Acum câteva zile, europarlamentarul Cătălin Ivan şi-a lansat propriul partid, Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN). Cum ar veni, Ivan se întoarce în adâncul genetic al politicii, chiar la acidul dezoxiribonucleic care, iată, mai nou, formează o structură partinică. Mai mult, partidul creat de Cătălin Ivan este deja prezentat ca o formaţiune politică digitală, o aplicaţie de telefon mobil urmând a face legătura între toţi membrii partidului ADN. Printre alte curiozităţi, demn de remarcat este faptul că ADN nu va avea preşedinte, în schimb va avea candidat la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Cum se întâmplă de obicei în urma unui astfel de eveniment, pe adresa lui Cătălin Ivan au venit mai multe mesaje din partea unor personalităţi locale.

Bogdan Abalaşi, lider ProRomânia Iaşi – Salut, Cătălin, mă bucur că ţi-ai găsit şi tu un rost în politică, pentru că prea erai gică contra, dar nu construiai nimic. Dacă lansai partidul ăsta mai devreme, poate mă înscriam şi eu. Dar, na, acum am apucat să mă bag în seamă la ProRomânia, nu mai pot să o sucesc. Totuşi, poate facem o alianţă cândva, chit că tu ai spus că nu vrei aşa ceva. Pe tulpina ADN trebuie să mai adăugăm câteva gene proromâneşti, să-l mai altoim niţel, cum se spune. Sper să nu iasă un Frankenstein politic!

Daniel Oajdea, liber profesionist – Oho, salut, Cătăline, ce faci? Nu ai nevoie de nişte membri noi, proaspeţi, care să-şi dea sufletul pentru cetăţenii ieşeni? Dacă da, dă-mi un semn, un telefon, ceva. Politica ieşeană are nevoie de cetăţeni oneşti, devotaţi, nu traseişti sau alte asemenea accidente genetice, că tot vorbim de ADN. Eu mă înscriu perfect în această categorie. Am o genă solidă de om politic, crede-mă!

Andrei Postolache, USR – Bună ziua. Am auzit că vă numiţi „partidul digital” şi promovaţi „meritocraţia prin tehnologie”. În mine veţi găsi omul potrivit pentru o asemenea construcţie IT. Sincer să vă spun, nu mă simt prea confortabil în zona USR, aşa că aş vrea să fiu ceva mai apropiat de USB. Dacă mă acceptaţi, voi aduce în partid o grămadă de membri, printre care WhatsApp, Skype şi, evident, Facebook Messenger.

Dorin Cristea, antreprenor IT – Domnule Ivan, nu vă cunosc, dar păreţi un băiat bun, de viitor, şi, mai cu seamă, pasionat de IT. Între două şedinţe la Bruxelles, n-aţi vrea să obţineţi un câştig suplimentar din programare soft? Cu politica ştiţi cum e, azi eşti, mâine nu eşti. Vă ofer şi bonuri de masă. Bine, nu la cantina Parlamentului European, dar de un Starbucks tot vă puteţi lipi.

Ivan (foto sus): Partidul digital ADN nu va fi condus de un preşedinte, ci de un grup pe Facebook, care va vota prin like toate proiectele noastre naţionale. Simplu, curat, eficient: meritocraţia virtuală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *