Monica Berescu: Politica e precum criptomoneda, o promisiune care se umflă ca o gogoașă, dar dispare peste noapte!

Satiră cu ștaif

Noua garnitură politică a Iașului vine nu numai cu apetit pentru schimbat lumea din temelii, dar și cu o foarte consistentă zestre financiară. Monica Berescu, deputat USR PLUS, este harnică precum o albinuță, având acțiuni la peste 50 de firme de toate calibrele, cea mai groasă investiție fiind un pachet de acțiuni deținut la o companie de soft, acesta având valoarea de 250.000 de franci elvețieni. Berescu mai are și vreo 100.000 de euro în bănci, dar terenuri și case în Rediu și Iași. Normal, am purtat imediat un dialog pe tema banilor cu speranța politicii ieșene. (pamflet)

IEȘEANUL: – De când ați intrat în PLUS, aveți surplus în conturi?
Monica Berescu: – Ca să fiu sinceră, încă nu am constatat o creștere a valorii acțiunilor pe care le dețin. Fac atât de multă politică zilnic, încât n-am timp să-mi consult brokerul din Rediu.

IEȘEANUL: – Există brokeri în Rediu?
Monica Berescu: – Evident! Sunt și brokeri, și hackeri, marketeri, developeri etc. Mutarea corporatiștilor în vilele și blocurile din zonă au transformat comuna într-un Sillicon Valley. Bine, o mai iau versanții la vale când plouă, se mai înfundă fosele, mai dă pe afară o canalizare necurățată, dar nu ne afectează această stare a naturii, atâta vreme cât averile noastre sunt adăpostite bine mersi în depozite bancare.

IEȘEANUL: – Dar primarul de acolo e chiar din PLUS!
Monica Berescu: – E și singurul pe care îl avem! Așa că avem grijă de el, să nu se streseze.

IEȘEANUL: – Cum e să ai o avere de sute de mii de euro și să faci politică la Iași?
Monica Berescu: – Întrebarea asta să i-o puneți lui Cosette! Ea e mult mai bogată decât mine. E plină de bani. Investește în criptomonede, am văzut. Tipic pentru un demagog. Politica e precum criptomoneda: o promisiune care se umflă ca o gogoașă, dar dispare peste noapte.

IEȘEANUL: – Cu atâția bani în conturi, folosiți trotineta electrică, precum alegătorii dumneavoastră?
Monica Berescu: – Nu sunt chiar atât de populistă. Nici n-aș avea pe unde. Știți, noi în Rediu nu avem trotuare. O zonă cu un urbanism mai special, încercăm să o transformăm într-un paradis al progresiștilor. Fără proprietăți, fără trotuare, fără canalizare, fără apă curentă. Doar cu criptomonede!

IEȘEANUL: – Cap sau pajură?
Monica Berescu: – Unde nu-i cap, vai de criptomonedă!

IEȘEANUL: – Franci elvețieni sau dolari americani?
Monica Berescu: – Elveția e neutră, prin urmare și francii elvețieni au un Ph neutru. Așa că poți mânca din ei o grămadă, nu te ia cu rău de la stomac.

IEȘEANUL: – Jeff Bezos sau Elon Musk?
Monica Berescu: – Elon Musk. Îl ador! E singurul care îmi poate dărui Luna de pe cer. Bine, costă 3 miliarde de dolari, dar am început deja să strâng banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *