Miracolul Ştiinţei Miroslava. Secvenţă dramatică din drumul echipei spre Liga a doua

Iașul sub lupă

Promovarea Ştiinţei Miroslava în Liga a doua de fotbal pare desprinsă din scenariul unui thriller. În ultima etapă, echipa ieşeană a jucat în deplasare, la Miercurea Ciuc, cu liderul seriei, Csikszereda, care avea nevoie doar de un punct pentru a se califica în eşalonul secund. Băieţii lui Cristian Ungureanu au reuşit să câştige cu 1-0, dar suspansul se menţinea, echipa aşteptând un alt rezultat, dintre Harman şi CSM Paşcani. Cei din Harman conduceau cu 1-0 şi erau astfel promovaţi, dar portarul păşcănenilor a reuşit să egaleze printr-un gol marcat în ultimul minut, trimiţând astfel Ştiinţa pe primul loc şi, implicit, în liga a doua. După această halucinantă poveste, am prins câteva frânturi dintr-o discuţie între primarul Miroslavei, Dan Niţă, şi tehnicianul Cristian Ungureanu.

Dan Niţă: Mă, Cristinele, ce mi-ai făcut, mă! Păi se poate să consum şapte flacoane de aspacardin la meciul vostru? Ba agonie, ba extaz, îmi tresărea inima ca guşa de curcan!
Cristian Ungureanu: Ăsta e fotbalul, dom’ primar, e ca-n politică. Nu ştii dacă eşti câştigător decât în ultimul minut, cam cum e la alegeri, când nu eşti sigur pe pasienţa ta până la ultimul vot. Şi încă în politică e oleacă mai uşor, poţi să mai scoţi un vot, două din mânecă, dar la meciurile astea, dacă a fluierat arbitrul finalul, rămâi cu buza umflată.

Oricum, aveţi felicitările mele, băieţi! Dar şi celor de la Paşcani trebuie să le fac un cadou, ceva, că fără ei, acum eram tot în liga a treia.
Nu le daţi nimic. Păi ce, nu pentru asta suntem fraţi ieşeni, ca să ne ajutăm între noi? Mai bine haideţi să ne gândim la nişte fonduri suplimentare pentru Ştiinţa, că în Liga a doua e altă treabă, n-o să mai jucăm pe islazuri comunale, unde driblam balega de vacă, mă scuzaţi!

Da, Cristi, sigur că vom băga nişte bănuţi mai mulţi în echipă. Am văzut că ai declarat la presă că ai mai avea nevoie de vreo 500 de scaune pe stadion. Până trec prin consiliul local achiziţia asta, poţi lua nişte scaune de la căminul cultural. Mai dă-o încolo de artă, din acest moment Ştiinţa este noua muză a miroslovenilor.
Da, dar mai avem nevoie şi de nişte echipament de calitate, mingi, tricouri, să ne schimbăm şi noi oleacă faţa.

Se rezolvă şi cu asta. Mai am prin magazie nişte tricouri portocalii, din campaniile electorale pe care le făceam pentru PDL. Cu ocazia asta, vă schimbaţi şi culorile clubului. O să fiţi ca olandejii de pe vremea lui Cruyff! Bă Cristinele, Portocala Mecanică o să scrie pe voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *