Mesaj din Africa pentru xenofobii din România. Preotul Alexandru Percu, la o plimbare prin parohia sa din Coasta de Fildeș

Satiră cu ștaif

În contextul complicat al scandalului izbucnit la Ditrău în care preotul catolic din localitate s-a manifestat critic față de prezența celor doi muncitori sri lankezi în sânul comunității, iată că Dieceza Romano – Catolică de Iași se poate lăuda cu reversul medaliei: un tânăr misionar aflat tocmai în Coasta de Fildeș și care pledează pentru toleranță rasială. Percu trăiește printre africani încă din anul 2016, după ce a făcut un an de preoție la Iași. „Africanul se bucură când cineva îl vizitează, fie el chiar şi un străin. Africanul ştie să-l asculte pe celălalt”, a declarat misionarul ieșean, foarte entuziasmat de ospitalitatea celor din Coasta de Fildeș. Probabil că, pentru însușirea acestei lecții de pace și bună comuniune, ar fi nevoie de câțiva misionari africani detașați la Ditrău.

Percu (cel din stânga, pamflet): Nu e chiar ca Papamobilul, dar prinde suta de kilometri pe oră în zece secunde, cam cât îi ia unui leu să ne facă semnul de „ia-mă, nene”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *