Lovitură pentru misogini: se mărește cota de prezență feminină în Parlament

Satiră cu ștaif

Parlamentul României are în dezbatere o lege care prevede că listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor trebuie întocmite astfel încât să respecte cota minimă de reprezentare de 33% pentru femei. În cazul adoptării acestei inițiative legislative, filialele ieșene ale partidelor parlamentare s-ar vedea puse în situația de a schimba consistent prezența femeilor în structurile de conducere. Până atunci, am notat câteva dintre părerile unor foste și actuale personalități feminine de prim rang din politica locală. (pamflet)

Cosette Chichirău, deputat USR – Mie nu prea îmi mai pasă ce se întâmplă cu accesul femeilor în Parlamentul României, îmi termin al doilea mandat și deja pot spune că mi s-a aplecat de atâtea ședințe și proteste în sălile celor două Camere. După cum am anunțat, vreau să mă concentrez pe candidatura la funcția de primar al Iașului. Las fetele mai tinere să se bată pentru Parlament. Chiar l-am delegat pe Filip Havârneanu, expertul nostru în lupte și strategii militare, școlit la Kiev și Odessa, să se ocupe de pregătirea tinerelor candidate.

Alina Apostol, primar Ciortești – Deocamdată, nu mă gândesc la alegerile parlamentare. Mai am lucruri de făcut în Ciortești. Am asfaltat drumuri, am făcut școală, cămin cultural, iar acum am în plan un mall, un aquapark, birouri pentru IT, o linie de metrou între Coropceni și Rotăria. După cum vedeți, e mult de treabă.

Iulia Scântei, fost parlamentar – Am auzit și eu de legea asta, nu că m-ar fi interesat în mod deosebit. Știți, unde sunt eu acum, la Curtea Constituțională, e un program mai lejer, nu mai e iureșul de altădată. O treime din locurile pentru candidați să fie alocată femeilor e cam puțin. Desigur, aș putea merge mai departe și să visez la un Parlament format numai din femei. Cu o condiție: niciuna să nu aibă pălărie mai fistichie ca a mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *