Lăsată de planton pe unitate. Protest spontan al Cosettei Chichirău împotriva propagării virozelor respiratorii

Caterincă de Bahlui

Proaspăta alianţă între USR şi PLUS, partidul cumpărat de Dacian Cioloş de la nişte distinşi foşti securişti, a dat deja startul primei competiţii pentru ciolan. Cele două formaţiuni politice şi-au definitivat lista comună de candidaţi pentru un loc călduţ în Parlamentul European. Din cele 15 nume bătute în cuie lipsesc ieşenii Cosette Chichirău şi Dan Lungu, aceştia având probabil alte ordine de îndeplinit. Nici la PNL Iaşi situaţia nu e roză, nici un ieşean nereuşind să prindă un loc pe lista liberalilor pentru europarlamentare. În această atmosferă sumbră, am surprins un dialog între Cosette Chichirău (foto) şi Iulia Scântei.

Cosette Chichirău: – Doamna senator, dar e posibil aşa ceva? Închipuiţi-vă, Iaşul userist n-are nici un candidat pe lista asta comună USR – PLUS pentru europarlamentare! La ce bun mi-am răcit eu gura, la propriu, în Piaţa Victoriei?
Iulia Scântei: – Ei, draga mea, aşa e când eşti tânără şi la început de drum politic. Nimeni nu te prea bagă în seamă. Tu de ce crezi că mă îmbrac ca un manechin dintr-o colecţie pentru daltonişti? Încerc să fiu cât mai stridentă, să atrag atenţia, să-l fac pe cetăţean să mă atingă cu privirea şi să urle: Este curcubitaceea! Cică dacă te îmbraci ca un curcubeu, aşa ţi se spune: curcubitacee.

C.C.: – Da, dar eu sunt tânără şi nefericită! N-am răbdare să urc toate treptele ierarhice. Vreau şi eu mandatul meu de glorie europeană, m-am săturat de clipele şi clipurile făcute pe smartphone cu diverşi figuranţi din provincialul parlament român. Din câte înţeleg, nici de la dumneavoastră, oameni cu experienţă din PNL Iaşi, nu a fost desemnat nimeni candidat la alegerile pentru Bruxelles.
I.S.: – Ei, Bruxellesul e depăşit pentru vederile noastre politice. Noi ţintim alte zone de interes electoral: Bălţaţi, Scobinţi, Borosoaia. Chiar dacă umbli pe tocuri, să ştii că de la talpa ţării îţi extragi seva politică.

C.C.: – Vreau la Bruxelles! Vreau să ies la o cafea cu doamna Kovesi, despre care trag nădejde că deveni şefă peste procurorii europeni! Vreau să fiu în buricul Europei, sunt sătulă de coatele ei goale din Moldova.
I.S.: – Cosette, eu am auzit un zvon, dar e posibil să devină realitate. De când cu revolta vestelor galbene din Franţa, cică la UE sunt căutaţi translatori care să vorbească pe limba străzii. Tu şi-aşa eşti din domeniu. Vei comunica mesaje rebelilor prin plăcuţe inscripţionate şi atârnate de gât, cum faci în Parlamentul României. După acest stagiu, te vei înţelege de minune cu Juncker care, din cauza crizelor de sciatică, nu va putea comunica decât prin semne. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *