Idei de afaceri în vreme de pandemie. Ioan Nani, un director model pentru lupta anticovid

Râs cu plâns

Ioan Nani, managerul Antibiotice SA, a declarat recent că, din banii dați pe taxa de clawback, ar fi putut deschide o linie de fabricație pentru un vaccin anticovid. Nani a mai spus că în România este imposibilă crearea unui asemenea produs farmaceutic, de vină fiind lipsa cercetării medicale, a dotărilor și personalului necesar unei asemenea demers ambițios. Declarațiile lui Nani i-au inspirat pe mai mulți oameni de afaceri ieșeni care și-au imaginat diverse moduri de a-și diversifica, la rândul lor, gama de produse. (pamflet)

Irina Schrotter, creatoare de modă – Are dreptate domnul Ioan Nani. În loc să plătim taxe enorme la stat, mai bine cu banii respectivi ne-am extinde producția. Nu neapărat măști de protecție, că au avut deja grijă case mari de modă din străinătate să pună mâna și pe acest segment de produse, cum ar fi Gucci sau Louis Vuitton. Dar eu aș investi într-o linie de croit pantaloni direct rupți în, pardon, fund. La criza economică ce ne paște, vor fi la mare căutare printre români.

Constantin Deleanu, manager Cotnari – Eu nu prea am probleme cu banii. La noi, în viticultură, știți cum e: dacă nu curge, picură. Firește, mi-ar plăcea să nu plătesc atât de multe taxe și impozite. E păcat să subțiezi profitul, e ca și cum ai îndoi vinul cu apă. Mare păcat! Mie îmi plac profiturile grase, dulci, cu un buchet bogat de lichidități aromate. Dacă mi-ar rămâne niște bănuți la final de an, i-aș investi într-o făbricuță de parfumuri, chestii cosmetice pentru ambele sexe. De pildă, mă gândesc la un parfum after – party, o loțiune din Busuioacă de Bohotin cu care te dai pe față și-ți dispar pungile de sub ochi post-bahice. Sau un ruj pentru femei cu aromă de căpșunică. S-ar vinde bine de Ziua Îndrăgostiților, sărutul ar dura măcar un sfert de oră, până când își face bărbatul fața.

Neculai Apostol, proprietar Kosarom – Niciodată banii nu sunt de prisos. Ei sunt necesari ca apa și sarea din mușchiul țigănesc. O clipă, să mă gândesc ce aș putea face cu banii pe care nu i-aș plăti pe impozite… într-o vreme, aveam ideea de a comercializa ciolane speciale pentru politicieni, dar chestia asta s-a demodat. Acum politicienii nu mai râvnesc la ciolan, ci la carne macră. Asta după ce mulți și-au rupt dinții în osul puterii. De aia zic, poate că ar merge să măresc producția de ceafă de porc, de pildă, pentru parlamentarii care doresc să-și facă un implant de ceafă groasă, foarte util în disputele politice și relațiile cu alegătorii. De șoric nici nu mai vorbesc, ăsta ar merge foarte bine, oferă cea mai bună imunitate pentru politicieni.

Nani (foto, pamflet): Florico, ăsta e vaccin produs la noi în fabrică? Pare cam slab, trebuia să băgați mai multă Penicilină în el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *