Festival de bârfe bune. Acest liberar are o pilă beton

Haz de necaz

Zilele trecute, s-a vânturat o goangă cum că liberarul Alex de la Moară va fi următorul prefect. Fake news, cum s-ar zice. Favorit pentru a prelua postul a rămas același Grig de la oraș. Acum că am lămurit asta, două precizări: 1) sunt voci destul de puternice în filiala liberară care îl contestă pe Grig, cum că e prea moale și nu va da nicio mână de ajutor în campaniile ce au să vie. Și 2) că Alex de la Moară nu se încurcă cu poziția de prefect, el vrea direct dipotat. Dar de unde această forță a lui Alex? Explicațiunea e foarte simplă: de la fra-su care e conțilier prezidențial al lui herr Klaus. Dar nici de aici nu-i vine forța fratelui, ci din calitatea de favorit al doamnei Klaus, adică al primei doamne a țărișoarei.

I-a blocat ascensiunea fulminantă: Vă povesteam săptămânile trecute că pemepistul Alin băiat fin a ajuns pe foncție mare, direftor gheneral la fabrica aia a Primăriei care se ocupă cu reparat țevi și calculat facturile la întreținere. Ei, ce nu știți e că băietanul era să ajungă și mai mare: ditamai secretarul de stat de la Sănătățuri. Adică al doilea om din minister. Doar că ascensiunea i-a fost scurt curmată. Un deputat al actualei puteri, deci un liberar chiar de la noi din târg i-a pus talpă și l-a blocat. Acum, Alin băiat fin e șucărit rău de tot pe acel deputat, însă nu prea are ce-i face, doar spumegă și atât. Ce-ați întrebat? Cine e deputatul frânar? Da, îl știți, e fostul șef de la Aerohaltă care pur și simplu a considerat că băiatul fin nu e pregătit pentru așa o mare dregătorie.

Listele electorale nu-l mai încap: Ca o căprioară speriată surprinsă în farurile mașinii. Așa stă și deputatul aldist Văru Jan care e teribil de descumpănit. Încotro s-o apuce ca să-și înnoiască la anul mandatul? La această întrebare e mai greu de răspuns decât la cea dacă poate exista viață pe planeta Marte. În fine, într-un gest al disperării, Văru Jan a început să trimită bezele de la distanță către frații vitregi, liberarii. Doar că ăștia de la Iași sunt atât de mulți care vor să încapă pe atât de puține locuri eligibile pentru deputați și senatori încât nici nu vor să audă de Văru Jan. Nu știm, sincer, ce variante mai are Văru Jan, dar nici nu prea ne-am sinchisi. Pentru că, ipocrit cum e, și-a adus iar aminte de proiectele Iașului și ale Moldovei abia acum, când e pe cale să devină orfan politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *