EVENIMENTE PENTRU TOATE VÂRSTELE, ÎN WEEKEND, LA PALAS

Metropola

Începutul lunii octombrie aduce la Palas Iași o serie de evenimente inedite, pentru toate vârstele și gusturile deopotrivă. Muzică, teatru, poezie sau proză, dar și joacă – toate acestea vor face deliciul sfârșitului de săptămână pentru ieșeni.

Vineri, 4 octombrie 2019, începând cu ora 17.00, parcul Palas este gazda celei de-a XII-a ediții a Festivalului Interetnic Internațional „Confluențe”, organizat de Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. Printr-o înșiruire de note muzicale, dar și mișcări de dans, manifestările artistice vor reuni formații de diferite etnii, într-un spectacol al diversității, ce are drept scop promovarea valorilor și tradițiilor minorităților.

Frumusețea naturii este surprinsă și ea în acest weekend la Palas, la Butterfly Land, expoziție de fluturi tropicali. Sâmbătă, în intervalul orar 17.00 – 19.00, pe esplanada de la intrarea principală în Palas Mall, dinspre Palatul Culturii, vor fi prezentați cei mai frumoși fluturi din colecția privată a profesorului Vasile Coțofan, ca parte a proiectului MetamorphosIS, al unui grupde elevi din cadrulLiceului Teoretic „Vasile Alecsandri”. Sute de fluturi colecționați și păstrați cu grijă vor face deliciul vizual prin culoare și unicitate.

Sâmbătă și duminică, cei mici și cei mari sunt invitați, începând cu ora 10.00, la Lex Hobby Con 2019, în zona Intersport. Jocuri de societate, board games battle, figurine și pop culture îi vor conduce pe cei prezenți în lumea jocului, testându-le abilitățile, dar și pasiunea pentru joacă.

Ediția cu numărul VII a Târgului de Cărți și Arte Frumoase „Arca lui Gutenberg”, un eveniment organizat de Librăriile SEDCOM LIBRIS Iași, bucură iubitorii de poezie și beletristică. Până pe 6 octombrie, 70 de expozanți din România și Republica Moldova își dau întâlnire pentru arta cuvintelor: reprezentanți de edituri, instituții culturale și galerii de artă, companii de difuzare de carte, dar și furnizori de papetărie. Conferințe și lansări de carte sunt completate de momente artistice, iar cei dornici să-și îmbogățească biblioteca personală sunt ademeniți cu reduceri speciale.

Până pe 9 octombrie, Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), organizat de Teatrul Luceafărul Iași, aduce o parte dintre spectacolele sale la Palas și îi invită pe prichindei și nu numai să pășească în lumea actelor artistice. Duminică, 6 octombrie, de la ora 18.00, copiii sunt așteptați la teatrul de păpuși Aici, acolo, pretutindeni, iar luni, de la aceeași oră, piesa de teatru Este ca un vârf va transmite un mesaj pro reciclare. Luni și marți, girafele vor însufleți gradina Palas începând cu ora 16.00, respectiv ora 18.00. Miercuri, Povești din curtea școlii sunt aduse la Cărturești Palas, de la ora 17.00, iar de la 18.00 Aventura africană, un alt spectacol nonverbal, îi va bucura pe micuți în sala Mozart.

Până pe 15 octombrie, Palas găzduiește târgul meşterilor populari şi al bunătăţilor tradiţionale, prilejuit de Zilele Iașului. Numeroși expozanți vin în atenția curioșilor și iubitorilor de frumos cu obiecte de meșteșug, straie populare și piese de sezon, dar și delicii culinare sau prăjituri tradiționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *