Echipele TUIASI, locuri fruntașe la campionatele naționale universitare

Calcul la rece

Echipele de fotbal și de baschet compuse din studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iași (TUIASI) au câștigat poziții onorante la competițiile naționale de profil, concurând împotriva unor echipe mai experimentate și care provin de la instituții de învățământ superior ce au facultăți de profil sportiv. În mod concret, cea mai bună performanță a reușit-o echipa de fotbal a universității care a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național Universitar de Fotbal, concurând împotriva unor echipe ce aveau în componență inclusiv jucători care activează în Liga 2. Ca să ajungă la această fază, echipele TUIASI au câștigat etapele din competițiile respective pe plan local.

În luna mai
Campionatul s-a desfășurat la Timișoara, în perioada 18 – 20 mai, fiind organizat de Ministerul Educației Naționale, prin Federația Sportului Școlar și Universitar, Universitatea „Politehnica” din Timișoara și Federația Română de Fotbal. În sferturile de finală echipa Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a jucat contra celei de la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu (UCB), rezultatul fiind 2 – 1 (TUIAȘI a fost condusă cu 1-0, dar a întors rezultatul, golul victoriei fiind marcat în ultima fază a meciului), ținând cont de faptul că UCB s-a clasat pe podium la ultimele trei ediții ale campionatului, iar în 2015 a fost campioană. În semifinale, TUIASI a fost învinsă de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) cu 8-0, în condițiile în care Mihai Onicaș, fost jucător al FCSB, care joacă acum la „U” Cluj, a făcut parte din lotul UBB, fiind student al Facultății de Educație Fizică și Sport.

Au câștigat finala mică
În finala mică, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a învins echipa Universității „Politehnica” din București cu 2 la 1, adjudecându-și astfel medalia de bronz. La turneu, studenții au avut oportunitatea să discute cu Costel Pantilimon, portarul lui Nottingham Forest și al naționalei României, care i-a vizitat în timpul desfășurării competiției.

Pe locul al IV-lea
În aceeași perioadă a avut loc și Campionatul Național Universitar de Baschet în formulă 3×3, unde echipa TUIASI a terminat pe locul al IV-lea. Competiția a fost organizată tot de către minister, de data aceasta în colaborare cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Federația Română de Baschet și Sport Arena. După finalizarea meciurilor, echipa TUIASI a ocupat locul al-II-lea în grupa A, cu trei victorii și o înfrângere, cu 77 de puncte înscrise și o medie a 19,2 puncte pe meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *