Două premii pentru studenții TUIASI la Concursul Național Studențesc de Matematică „Traian Lălescu”

Calcul la rece

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au câștigat două premii la ediția din 2021 a Concursului Național Studențesc de Matematică „Traian Lalescu”, organizat în perioada 25 – 27 noiembrie de către Universitatea Transilvania din Brașov.

Astfel, din echipa ce a participat de la Politehnica ieșeană, Robert Curpăn, student în anul al III-lea la Facultatea de Automatică și Calculatoare, a reușit să câștige locul I la categoria „anul III – Matematici speciale”. În același timp, Andrei-Iosif Iojă, de la aceeași facultate, anul al II-lea, a reușit să obțină o mențiune la categoria „anul II – profil electric”. „Echipa universității a avut o participare foarte bună. Menționăm faptul că rezultatul obținut de Robert Curpăn este cu adevărat remarcabil, deoarece la această secțiune participă, de regulă, studenții cei mai buni în domeniul matematicii, multipli medaliați la olimpiadele naționale și balcanice, la nivel liceal și studențesc”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică al TUIASI.

Studenții participanți au fost pregătiți în cadrul Centrului de Pregătire de Performanță în Matematică (CPPM) sub îndrumarea profesorilor Mihai Ispas-Vârnav, Marian Panțiruc, Marcel Roman, Daniela Roșu, Adrian Sandovici şi Radu Strugariu, de la Departamentul de Matematică și Informatică al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Competiția a fost organizată sub patronajul Ministerului Educației și s-a bucurat de suportul Fundației „Traian Lalescu”, care a acordat premii câștigătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *