Două medalii de argint pentru studenții TUIASI la Olimpiada internațională de matematică organizată de Universitatea Ariel din Israel

Metropola

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au obținut două medalii de argint la cea de-a XIV-a ediție a Olimpiadei internaționale de matematică pentru studenți – „Internet Mathematical Olympiad”, organizată de către Universitatea Ariel din Israel. La ediția care a avut loc online, în data de 8 decembrie 2020, a participat un număr record de studenți, din acest motiv rezultatele au fost făcute publice abia acum. În mod concret, au fost înscriși 408 de tineri din 11 țări: India, Israel, Marea Britanie, Polonia, România, Rusia, Rwanda, Turkmenistan, Uzbekistan, Vietnam și Statele Unite ale Americii.

Din partea TUIASI au participat doi studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din anul al II-lea: Gabriel Alexandru Scînteie (foto stânga) și Robert Curpăn (dreapta), ambii obținând medalia de argint. Competiția s-a desfășurat pe două secțiuni: Blitz și Championship: la Blitz studenții TUIASI au obținut punctaj maxim, iar premierea s-a făcut pentru secțiunea Championship. „Încă o dată, Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iași este prezentă pe harta celor mai importante instituții de învățământ superior la nivel internațional prin rezultatele obținute de studenții săi la competițiile de matematică. Acestea vin în continuarea altor rezultate remarcabile obținute anul trecut de către studenții TUIASI: 4 medalii la Olimpiada Internațională de Matematică pentru Studenți SEEMOUS 2020, desfășurată în luna martie în Grecia”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la TUIASI.

Studenții au fost pregătiți în cadrul „Centrului de Pregătire Performantă în Matematică” din Politehnica ieșeană de către lect. univ. dr. Marcel Roman, prof. univ. dr. Radu Strugariu și lect. univ. dr. Marian Panțiruc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *