Dan Timofte: „Tot mai puțini români sunt obezi. Guvernul a umflat prețurile și a subțiat taliile” (pamflet)

Satiră cu ștaif

După un concurs cu peripeții, medicul chirurg Dan Timofte a devenit noul manager al Spitalului Județean de Urgențe Sfântul Spiridon din Iași. Recunoscut pentru performanțele obținute în chirurgia obezității, Timofte va avea o misiune dificilă în fruntea celui mai mare spital din regiunea Moldovei, unitate medicală care își desfășoară activitatea în clădiri vechi de mai bine de un secol. La început de drum directorial, am stat câteva clipe de vorbă cu medicul Dan Timofte. (pamflet)

IEȘEANUL: – Domnule director, ați reușit să câștigați o competiție destul de strânsă, reușind să vă adjudecați scaunul directorial al celui mai mare spital din Moldova. Cum vă simțiți după această victorie?
Dan Timofte: – Sincer, mi-am pregătit planul managerial cu o precizie chirurgicală. Am lucrat ca un profesionist, elegant, cu mănuși. Gândiți-vă că mă luptam cu un economist și un jurist. E clar că eu știam toate zonele sensibile ale organismului spitalicesc, știam unde să palpez, de unde să tai, mai ales cheltuielile inutile.

IEȘEANUL: – Cum priviți ceea ce vă așteaptă ca director? Par a fi multe lucruri de făcut la Spiridon, mai ales în perspectiva construirii Spitalului Regional de Urgență.
Dan Timofte: – În primul rând, îmi voi trage un set de bisturie de lux, firești pentru ștaiful unei posturi directoriale. Am un pont de la un frizer tare din Iași, are niște brice care pot tăia și-o țeavă de eșapament, așa-s de meseriaș lucrate. Apoi voi cerceta mai atent măruntaiele administrative ale spitalului, aici mă pricep, doar am scotocit o grămadă de mațe la viața mea. Promit să am mâna ușoară, nu vreau să stârnesc reacții acide din partea celor vizați.

IEȘEANUL: – Veți mai face operații de micșorare de stomac?
Dan Timofte: – În limita timpului liber, da. Ideea e că tot mai puțini români sunt obezi. Guvernul a lucrat foarte bine la chestia asta, a umflat prețurile și a subțiat taliile. Am avut un caz recent, în care un bărbat m-a întrebat dacă pot să-i fac implant de burtă. Slăbise semnificativ și simțea că, fără burtă, își pierduse prestigiul în grupul său de băutori de bere. Mai ales la grătare era discriminat și devenise ținta ironiilor. Încă mă mai gândesc dacă să-i implantez o burtă de bere sau una de șaorma.

IEȘEANUL: – Porc sau broccoli?
Dan Timofte: – Dacă vrei să devii o legumă după un AVC, mănâncă porc cât cuprinde!

IEȘEANUL: – Gras și frumos sau slab și urât?
Dan Timofte: – Depinde de cine privește. Știi cum se spune: ochiul stăpânului îngrașă vaca. Chestie de iubire.

IEȘEANUL: – Dietă sau operație de micșorare a stomacului?
Dan Timofte: – Veniți la cabinetul meu personal să vă dau răspunsul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *