„Dacă doriți să revedeți”, varianta pentru seniori. Puterea de motivare a producțiilor tv de arhivă

Râs cu plâns

Asociația CIVICA din Iași, împreună cu alte organizații neguvernamentale, a făcut un apel inedit către Televiziunea Română. Având în vedere necesitatea ca tot mai mulți bătrâni să stea în case pe perioada epidemiei și pentru a le alunga plictiseala acestor zile, CIVICA a propus televiziunii naționale redifuzarea unor emisiuni de varietăți din perioada 1965 – 1990. „Considerăm că Revelioanele de altădată și alte emisiuni din arhiva de aur a TVR, –  renumitele programe cu Stela Popescu și Alexandru Arșinel sau Toma Caragiu, atât de îndrăgiți în perioada tinereții lor – ar putea reprezenta un stimulent în adaptarea la condițiile autoizolării la domiciliu”, au declarat cei de la CIVICA, asociație condusă de Alexandrina Dinga. Reacțiile nu au întârzit să apară. (pamflet)

Fuego – Domnișoara Alexandrina, nu te cunosc personal, dar tare aș fi vrut să avem o discuție pe bune. Păcat să aud că tineri precum membrii CIVICA acționează discriminatoriu. De ce solicitați difuzarea de reluări numai din programele TV de dinainte de ’89? Adică eu mă strofoc degeaba de vreo 25 de ani pe scenele azilelor de bătrâni, da? Cântecele mele au o concentrație de particule de praf mult mai mare decât a casetelor din arhiva TVR. Dacă scuturi bine linia melodică, versurile și glasul meu suav, vei umple de praf jumate de Iași. Așa că te rog să te mai gândești. La urma urmei, sunt mai retro decât Dan Spătaru, Gil Dobrică și Ștefan Bănică la un loc! Nu-ți mai spun de media de vârstă a fanilor mei, adevărații eroi ai luptei cu covidul.

Ștefan Pintilie – Frumos gest, Alexandrina, dar te invit să facem niște înregistrări speciale pentru pensionarii ieșeni. Mergem la Bolta Rece, tocmesc repede lăutarii, cânt la mare tremolo “Iașule, Iașule, mândră cetate” și gata prima tranșă de vaccin contra covidului! Ce zici, batem palma? Vreau doar plata înainte, că până la pensie cine știe ce mai pățește poștașul.

Mircea Rednic – Dragă Alexandrina, nu știu cine ești, dar am înțeles că vrei ca TVR să difuzeze emisiuni de pe vremea lui Ceaușescu pentru bătrânii care stau acasă. Pentru că mi se spune „Puriul”, normal că m-am simțit vizat de ideea ta. Așa că, dacă poți, pune o pilă la TVR să vedem niște meciuri de pe vremea când jucam la Dinamo. Da, vremurile acelea când mai băteam și noi pe câte cineva prin țară, dar și prin Europa. Tare bine mi-ar prinde în perioada asta tulbure, când mă simt ca un pensionar pe-o bancă din Copou. Bine măcar că nu e vorba de aia din parc, ci de banca tehnică, unde mai ciugulesc și eu câte un bănuț.

Dinga (foto, pamflet): Pentru o izolare plăcută a tinerilor noștri activiști, recomand vizionarea filmelor cu Maria Mirabela sau desenele animate cu Mihaela, eventual Miaunel și Bălănel ca model de team building

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *