Cosette Chichirău s-a rătăcit în Codrii Paşcanilor. Hotărâtă să salveze democraţia

Politică la patru ace

După ce a epuizat scandalurile video făcute prin Parlament, Cosette Chichirău a fost însărcinată cu o misiune locală. Zilele trecute, aceasta s-a aflat la Paşcani, unde a sondat terenul pentru a înfiinţa o filială USR. Cosette a afirmat că este în căutarea de oameni de afaceri care să se implice în politică, punând bazele organizaţiei USR Paşcani. Deşi la Iaşi n-au nici măcar un sediu, se pare că useriştii speră ca, măcar la nivel de orăşel, să găsească niscaiva fraieri cu bănuţi care să le sponsorizeze balivernele. Iar cum în Paşcani au răsărit ceva oameni de afaceri cu buzunarele doldora, acţiunea de fund raising a Cosettei poate avea sorţi de izbândă. Deocamdată, am pus mâna pe o corespondenţă purtată de aceasta cu doi magnaţi locali.

Neculai Apostol – Domnişoară deputat, am primit SMS-ul prin care mă invitaţi la o discuţie legată de organizaţia Paşcani a USR, dar nu v-am putut răspunde, având degetele unsuroase de la răsfoirea bilanţului contabil. Hai că la muşchiuleţul ţigănesc n-am avut probleme, dar când am ajuns la slăninuţă şi tobă mi-au intrat degetele în investiţii ca un cuţit prin unt. Deci, de ce anume aveţi nevoie? Bani sau sponsorizări în natură?
Cosette Chichirău – Domnule director, e problema dumneavoastră dacă habar n-aveţi să utilizaţi funcţia de videocall la telefon. Dar să trecem peste această hibă tehnologică, nici nu mă aşteptam să întâlnesc oameni de Silicon Valley în Paşcani. Normal că de bani avem nevoie, nu de porci sau alte orătănii. Micii păstraţi-i pentru mitingurile voastre provinciale!

Doina Cepalis – Draga mea Cosette, îţi urmăresc apariţiile televizate şi pot spune că te apreciez. Îmi place şi titulatura partidului tău, Uniţi Salvăm România. Ştii, şi eu lucrez tot în domeniul ăsta, al securităţii. Nu, nu al acelei Securităţi pe care-o ştii tu, ci al securităţii pasagerilor din autovehicule. Aşa că vă pot ajuta cu o sponsorizare în centuri de siguranţă. Am văzut că voi practicaţi nişte sporturi extreme prin Parlament, vă tăvăliţi pe holuri, urcaţi pe balcoane, filmaţi prin toate cotloanele, pe scurt, vă expuneţi unor riscuri. Astfel de cascadorii merită o protecţie pe măsură. Ce zici?
Cosette Chichirău – Doamnă, sunt dezamăgită! La banii pe care ai dumneata, mă iei cu centuri şi plase de siguranţă. Dar ce, crezi că suntem saltimbanci la circ, facem triplu salturi la trapez? Zi mai bine că eşti chitroasă şi nu vrei să dai nici un ban. Ia uite pentru cine mă zbat eu să fac filială la Paşcani! Dacă nu vreţi progres, nu-i nimic, rămâneţi cu trenurile voastre de navetişti obosiţi şi la depresiile sadoveniene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *