Clădirea de birouri United Business Center 5 din ansamblul mixt Palas Iași, certificată leed gold

Calcul la rece

Clădirea de birouri clasa A United Business Center 5 (UBC 5), parte din componenta office a ansamblului mixt Palas Iași, a primit certificarea LEED® Gold conform standardului internaţional LEED 2009 Existing Buildings: Operations and Maintenance, din partea U.S. Green Building Council (USGBC). 

\"\"

Clădirea UBC 5 are o suprafață închiriabilă de aproximativ 14.000 mp, desfășurată pe șapte niveluri, fiind inaugurată în 2016 și ocupată în totalitate de compania Amazon. UBC 5 a primit certificarea LEED® Gold pentru implementarea unor strategii concrete și măsurabile, cu scopul de a crește performanțele clădirii și confortul chiriașilor, de la dezvoltarea sustenabilă a amplasamentului și alegerea materialelor, până la economii la consumul de apă, eficienţa energetică şi calitatea mediului interior.„Certificarea LEED obținută pentru clădirea UBC 5 din ansamblul Palas Iași respectă angajamentul pentru sustenabilitate asumat de grupul IULIUS. La finalul unui proces lung de implementare de practici sustenabile în operare și administrare, campanii de educare și CSR, beneficiile generate au fost: eficientizarea consumului de apă, optimizarea consumului de energie și o calitate superioară a condițiilor de confort în interior”, a declarat Roxana Isopescu, Associate în cadrul Diviziei de certificări verzi a Colliers International, companie de consultanță imobiliară care a obținut certificarea.

Distincția recent primită reconfirmă preocuparea companiei IULIUS de a dezvolta proiecte premium, gândite și construite în conformitate cu standardele internaționale pentru „clădiri verzi”, cu atât mai mult cu cât procesul de certificare a urmărit nu doar perioada de desfășurare a lucrărilor, ci și sustenabilitatea în operare. Dincolo de soluțiile implementate, menite să ofere confort maxim și optimizarea costurilor, UBC 5 este prevăzută cu spații de parcare a bicicletelor și o zonă de dușuri și vestiare, pentru a încuraja angajații să se deplaseze cu mijloace de transport alternative.

Sistemul de rating LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), elaborat de USGBC, reprezintă cel mai important program destinat clădirilor, locuinţelor şi comunităţilor care sunt proiectate, construite, întreţinute şi operate cu scopul de a obţine o performanţă îmbunătăţită din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor.

Toate proiectele companiei IULIUS sunt orientate către alinierea la standardele internaționale de sustenabilitate, deținând certificări LEED pentru performanțele în operare și economisirea resurselor sau fiind în curs să le obțină. În prezent, în proces de certificare pentru clădiri verzi este și întreg ansamblul Palas Iași, conform standardului LEED Neighborhood Development.

Ansamblul mixt Palas Iaşi, o investiție în valoare de peste 265 milioane de euro a companiei IULIUS, este principalul centru de business din regiunea de nord – est a țării. În cele șase clădiri office clasa A United Business Center, cu o suprafață totală închiriabilă de 70.000 mp, își desfășoară activitatea peste 50 de companii multinaționale, cu mai mult de 8.000 de angajați, majoritatea din industria IT & Outsourcing.

Pe lângă spațiile ultramoderne de lucru, angajații din ansamblul Palas se bucură de numeroase facilități: peste 270 de magazine, food court, restaurante și cafenele, cea mai mare parcare subterană din România, spaţii de recreere, parc și discounturi permanente la cumpărături, în cadrul unui program de fidelizare special creat pentru ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *