Campioni din mila Domnului. Episcopul Iosif Păuleţ, explicând succesul echipei de fotbal a Diecezei Catolice de Iaşi

Satiră cu ștaif

Deşi lipsit de o infrastructură de calitate, fotbalul ieşean atinge performanţe tot mai vizibile. În timp ce băieţii de la CSM Poli reuşesc să se menţină pe poziţiile de vârf ale clasamentului Ligii I, iată că o altă plăcută surpriză fotbalistică vine dintr-o zonă despre care nimeni nu s-ar fi gândit că poate furniza superlative sportive. Ei bine, săptămâna trecută, preoţii Diecezei Romano-Catolice de Iaşi au reuşit să câştige Calix Sacerdotum, campionatul naţional de fotbal în sală al clericilor catolici de ambele rituri din România. Dar lucrurile nu se opresc aici. Echipa ieşeană va participa anul viitor la Campionatul European din Cehia! În acest context, noul episcop catolic de Iaşi, Iosif Păuleţ, a purtat o corespondenţă pe această temă cu diverse personalităţi. (pamflet)

Gigi Becali, proprietar FCSB – Sărumâna, părinte episcop, tocmai ce mi-a şoptit duhovnicul meu despre performanţa băieţilor din clubul pe care-l păstoriţi. Deci, dacă înţeleg bine, aţi câştigat titlul naţional doar cu popi din Dieceza de Iaşi? Fără nici un transfer, doar din pepiniera proprie? Ce chestie, eu dacă eram în locul matale, aduceam vreo trei – patru jucători de la Vatican şi ieşeam pe locul paişpe. Uite ce rugăminte am, părinţele… dă-mi numele antrenorului care-i pregăteşte pe băieţi. Să nu-mi spui că e vorba de Sfântul Duh, că nu te cred. Aştept răspuns!

Adrian Ambrosie, preşedinte Poli Iaşi – Preasfinţia Voastră, mă bucură performanţa tinerilor prelaţi din Dieceza Romano – Catolică de Iaşi. Cu mila celui de sus, au început şi ai mei să mişte ceva, nu mai sunt oiţele Domnului cum au fost anul trecut. E drept, am adus şi un păstor mai umblat pe la stâni înalte, respectiv Mihai Teja, care a petrecut un scurt stagiu de pregătire la ciobanul mitic Gigi Becali. Când aveţi timp, sunteţi invitatul meu pe stadion, la meciuri sau la antrenamente. Deocamdată, ne schimbăm iarba pe teren, poate aducem alta bună, cu sămânţă de spor şi binecuvântare la goluri. Eu aş fi plantat şi nişte busuioc pe la colţurile terenului, să dăm gol direct din corner, da’ cică e scump. Auguri!

ÎPS Teofan, mitropolit – Bravo, vecine, ai dat golul de aur, ca să zic aşa! Mărturisesc că m-ai înverşunat oleacă şi, din toamnă, mă gândesc să fac şi eu o echipă de fotbal. Deocamdată, vom organiza un campionat local, între bisericile şi mănăstirile din oraş. Totul frumos, cu transmisii live pe Trinitas. Sponsorizări, deocamdată din acatiste. Îi facem „socios” pe enoriaşi. Până una, alta, fiţi atenţi! Dacă vă prind că daţi mingea peste gardul Mitropoliei, v-o tai bucăţi!

Păuleţ (foto centru, pamflet): I-am sfătuit pe băieţi să mai exerseze câteva dogme de joc, în special fazele crucifixe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *