Bârfe vioaie, scrise pe foaie. Doi pe-un loc la usereu

Haz de necaz

Situația politică din Iași a înfierbântat mințile multora. Dacă vă vine să credeți sau nu, aproape de la toate partidele se gândesc deja la alegerile locale din 2020. Adică, de peste doi ani și ceva. Cei mai disperați par useriștii locali care încă nu și-au găsit făgașul pe care să meargă. În trupa lor ar urma să intre și consilierul local Postolaș, cel care a intrat ca independent și care acum are, chipurile, partidulețul de scara blocului 4 Iași. Dacă Potolaș intră în usereu se naște o mare problemă: cine va candida la Primărie în 2020. Că vrea și el, dar își dorește și viitoarea lui șefă, madam Coconette. Hopa, iată o problemă destul de importantă. Să vedem cum se va tranșa această dispută.

Doamna gheneral, încă lângă rege: Dom’le, de mult n-am mai văzut-o prezentă în spațiul public. Dar recent, legat de-un eveniment din cadrul programului Centenar, a reapărut. Da, chiar ea, doamna gheneral Stela, mâna dreaptă și cea stângă a regelui „Mall”. Și ne-am interesat, iar oamenii ne-au confirmat. Doamna Stela încă joacă în liga mare, e în primul cerc de influență din preajma regelui. Chiar dacă nu mai e cvasi-monopolistă ca pe vremuri, Stela păstrează încă atribute importante și rămâne unul dintre creierele afacerilor patronate de rege. Acum, o să ne interesăm să vedem ce divizie mai conduce, pe aia motorizată sau pe cea pentru cazarmament.

Lume pestriță în bula imobiliară: Cică în afacerile astea imobiliare din oraș, pe lângă oameni cinstiți și oportuniști de serviciu au intrat și unii rău-famați. Exact, tot soiul de interlopi, de karatiști și bătăuși. S-a ajuns la nivelul în care oricine are niște firfirei sau poate să împrumute o sumă oareșcare să se apuce de construit blocuri și case. Adică, sunt toți la gramadă, și băieții buni și ăia răi. Ăștia din urmă sunt mai pe forță așa, cred că totul li se cuvine și nu trebuie să dea nimănui socoteală. Lista este destul de lungă deja, dar numele încă se-așază unul în spatele celuilalt. O să vi-i dăm pe toți cu nume, prenume, cnp și grupă de sânge, așa ca să știți pe cine să evitați, dar mai durează câteva zile până strângem toate datele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *