Bârfe tari, despre oameni mari. Acest senator ne ia la mișto

Haz de necaz

Oameni buni, frați ieșeni. Voi, după alegerile din decembrie, ați mai auzit vreo vorbă din partea lui Ban Scurtu? Cum care? Ăla de-a ieșit ditamai senatorul pe lista usereului. Ăla de-a zis că el este preocupat de cultură și că, de îndată ce va fi ales parlamentar, va curge dinspre București spre Iași doar lapte, miere și cultură. Ei, domnul senator, cu două pagini de Facebook la activ, nu ne mai servește cu nimic din parlament. Nici cultural, nici de alt fel. Ne ține doar cu poze de sezon, pascale, cu aforisme și mici glumițe. Păi, frate, nu de asta te-au votat oamenii, să iei un purcoi de bani și să pui filmulețe cu Bucureștiul filmat noaptea, de la balconul Parlamentului. N-aveam nici noi mari pretenții, dar parcă chestia asta, să ignori și presa din Iași e parcă prea mult. Să nu dai nimănui socoteală, nu se poate.

Absență de marcă dintre candidați: La alegerile liberarilor de zilele astea, unde a fost un meci mare, a surprins absența unui individ care nu rata, de regulă, așa ceva. Este vorba despre dom’ profesor Mitică. Da, deputatul ăla care a fost și șef la portocalii și șef la liberari și tot așa. Ei, tura asta, dom’ profesor nu mai pupă nimic. Adică, nici măcar nu mai candidează. Dar știți de ce nu mai candidează? Pentru că nu l-ar mai alege absolut nimeni. Nici dățile celelalte, la portocalii și la liberali, nu l-a ales nimeni, ci a fost impus cu forța de la centru. Dar tura asta n-a mai ținut vrăjeala, iar dom’ profesor nu va mai fi în linia întâi, ci tras un pic mai în spate.

Un deputat, dat dispărut: La fund de tot s-a dat și ăl mai tare senator vopsit recent în deputat. Văru Jan e dat în urmărire generală, n-a mai fost văzut la Iași de mult timp. Cică inclusiv în filiala a lui alde Văru Jan au început să vocifereze unii și alții că nu mai au vizibilitate. Singurul loc unde deputatul mai este activ este pe pagina sa de Facebook. Dar chiar și acolo, parlamentarul îi apostrofează pe cei care nu sunt de acord cu ideile sale. Ori, în lipsă de altceva, își promovează la greu propriile cărți. Dom’ deputat, nu vă fie cu supărare, dar ceva concret pentru Iași și pentru Moldova (așa cum clamați în campanie) când o să faceți? Că de gargară ne-am săturat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *