Bârfe de valoare, sunt superioare. Pe principiul „dacă nu cade, pică”

Haz de necaz

Încă un motiv de supărare pentru liberarii din Podu ăl Roș. Încă unul de-al lor s-a dedat la cașcaval. Este vorba despre Livache, cel care se crede ca fiind urmaș al Brătienilor. După ce s-a lipit de un CA la televiziunea publică, extrem de generos financiar, Livache a mai prins o sinecură. Poziția de curator la o expoziție la care, unul dintre organizatori, este administrația locală. Adică, liberarii spun că ei se chinuie să facă opoziție la șefii orașului, dar unii dintre membrii partidului din Podu ăl Roș fac afaceri, primesc posturi sau diferite titluri de la adversarul politic. Păi, măi oameni buni, nu se poate sta cu portofelul gol, trebuie să aibă niște parale și băieții aceștia, ce vină au ei că au carnet de partid galben cu săgeată albastră?

Doi useriști ieșeni vor la Bruxelles: La usereu, se pune de-o competiție internă. Cică la fel ca la americani, ăștia își vor stabili candidații la europarlamentare în urma unui scrutin intern. Adică, își fac campanie între ei și, peste o lună, se votează care va intra pe listele lor. De la Iași avem doi flăcăi candidați, doi profesori, unul la Cuza, celălalt la Politehnică. Ăsta de la Cuza e fizicianul Vurlui, de umblă el cu măsuratul calității aerului prin oraș. Celălalt, e Gică Agricultoru’. Unul este în grațiile și beneficiază de susținerea don’șoarei Coconette – adică Vurlui, celălalt, adică Gică, e într-un soi de război rece cu don’șoara deputat. Om vedea care strânge voturi mai multe, se anunță competiție interesantă. Oricum nu credem că vreunul dintre ei va pupa vreun loc eligibil pe listă, adică primele 3-4 poziții la nivel național.

Cursă contracronometru pentru imagine: Distractiv de urmărit reacția oamenilor politici din dulcele târg după ce proiectul de lege privind autostrada Moldova – Ardeal a trecut de comisia de transporturi a Camerei Deputaților. A fost o luptă contracronometru a peneliștilor, useriștilor și pemepiștilor de a-și aroga meritele acestui proiect. La secundă, fiecare posta pe Facebook în ce constă meritul personal la trecerea acestui proiect prin comisie. La rândul lor, reprezentanții asociațiilor care au făcut lobby pentru investiție se felicitau singuri de reușită. Până la urmă, nu-i problemă, lăudați-vă. Doar să nu uitați că până la pornirea lucrării și, mai ales, până la finalizarea ei, va mai curge multă apă pe Bahlui. Ar fi bine să vă lăudați abia la terminarea șoselei de mare viteză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.