Bârfe din om în om. Prestația dezamăgitoare a unui sinator

Haz de necaz

Fraților, am decretat. Cred că l-am identificat pe cel mai slab parlamentar al Iașului din toate timpurile. Este vorba despre Ban Scurtu, sinator usereu. Trei ar fi motivele: 1) pentru că folosește timpul petrecut în Parlament pentru a-și promova creațiile literare și pentru a scrie altele. 2) Pentru că în perioada extrem de importantă a discutării legilor justiției și a bugetului pe 2018, Scurtu făcea postări pe Facebook, dându-și check in de undeva din Polonia. Halal respect pentru votanți. Și 3) pentru că a avut un an epuizant (literar, nu parlamentar), de Crăciun ne-a asasinat cu poze cu haleală. Cocalar cu aere de mare literat. Cea mai mare dezamăgire parlamentară. În ultimii 28 de ani, de la foarte mulți aleși n-am avut pretenții, pentru că știam că-s limitați. De la el am avut și dezamăgirea-i cu atât mai mare.

Se cred mari jucători în această industrie: Anul viitor, va fi anul manipulării, dezinformării și intoxicării în mediul online. Toți parveniții cu oleacă de mălai prin portofele au început să investească, chipurile, în media. După mintea lor, dacă faci un site sau o bulă de Facebook, cu doi – trei pseudojurnaliști se cheamă că ești mogul media și că politicienilor ar trebui să le fie frică deja. Frecție la picior de lemn! Cumpără niște like-uri pe net și se dau mari patroni de presă. Sunt deja câțiva care se dau în stambă, urmează cică și alții. Punem nume lângă nume, iar în primele săptămâni ale lui 2018, vi-i dăm în vileag pe toți, cu prenume și nume, doar așa ca să facem mișto de ei. Că oricum, nu-i vedem să înțeleagă vreo iotă din ironia asta.

Mutare șoc în politică: Am auzit una tare de tot. Cică se poartă negocieri pentru fuziunea usereului din localitate cu partidul 4 Iași. Hai că asta-i bună de tot. Se unește usereul de 100 de membri cu 4 Iași, partidulețul cu doi membri. Da, pe bune, așa e. La 4 Iași au rămas doua Andrușca Postolaș și un avocățel pre numele lui Mișu Câine Sălbatic. Ce negocieri vor să facă ăștia doi cu ăilalți plăpânzi de la usereu, greu de intuit. Cert e că o eventuală intrare a 4 Iași în usereu va avea efectul pe care-l obții dacă torni o picătură de apă într-un lighean. Adică, niciunul. Dacă aduni 0 și cu 0 obții tot un 0. La fel și cu 4 Iași și usereu, zero total. Știți ce-ar fi culmea? Să se mai bată și de la funcțiile de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *