Bârfe de sezon, toate sunt beton. Tensiune extremă la liberari

Haz de necaz

Vă ziceam săptămâna trecută că spectaculosul transfer al senatoarei July Sclipici de la liberari la alde Moliceanu a picat în ultima secundă. Negocieri în miezul nopții și în cel mai adânc secret au determinat-o pe senatoarea de Iași să rămână, deocamdată, la liberari. Că apele nu s-au liniștit complet o atestă și faptul că madam Sclipici a fost schimbată de la șefia Senatului, unde era vice. Adică, au convins-o să rămână, iar a doua zi i-au luat o funcție de prestigiu cu care July Sclipici se lăuda peste tot. Acum, ambele părți (și senatoarea și șefii ei) sunt șucărite și neîmpăcate. Ori se ajunge repede la consens, ori Sclipici redeschide negocierile cu Moliceanu și Văru Jan. Hmm, complicate lucruri.

Micile neplăceri ale unui mare investitor: Dom’le, unul dintre cei mai tari investitori în imobiliare, Zvorișteanu ăsta, cică e chitit să cumpere tot centrul Iașului la bucată. După ce a înălțat trei blocuri oacheșe în coasta Palas, a mai cumpărat câteva parcele de teren. Pe unele a început construcția, pe altele scoate autorizațiile, cert este că-i duduie. În piață se zice că omul e al doilea cel mai bengos, evident după regele Mall. Are bănet la teșcherea, morișca imobiliară îi merge ireproșabil. Problema e că la unele blocuri mai dă rateuri de calitate. De exemplu, la unul din apropierea Palasului, demisolul se inundă la fiecare ploaie mai serioasă. Necazul e că cel ce-a cumpărat demisolul s-a săturat să intre cu barca în propriul sediu și vrea să i-l dea înapoi și să ceară alt spațiu. Se înțeleg cu vorbă bună?

Bani publici cheltuiți fără rost: Primarul de la Miroslava, vaporeanul Bănuț Miță, cică e îndrăgostit foc de fotbal. Ca atare, și-a făcut o echipă de gagii care a ajuns până în liga a II. Că acolo e ciuca bătăilor, e altă poveste. Altceva voiam să vă zicem. Cică primarele e înnebunit, merge peste tot cu echipa, dă indicații, are solicitări. Ce mai, un fel de Jiji al Miroslavei. Numai că în acest caz toată distracția e pe bani publici și se decontează de la bugetul local. Chiar, pe cine din comună interesează această echipă de fotbal? Domnu’ Miță, nu e mai bine să bagi banii ăștia în niște drumuri, să faci niște creșe, niște grădinițe? Noi zicem că toată lumea ar fi mai câștigată, chiar și matale, că probabil dacă ai face asta ai fi răsplătit cu voturi. Ia și gândește-te la idee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *