Bârfe cu subînțeles, ițele se țes. Un gheneral, în lupta politică

Haz de necaz

Un fost mare șăf de militari, adică ditamai gheneralul Bazil din Roma, a luat-o pe calea politichiei. După ce o perioadă, după pensionare, a fost, chipurile, consilierul primarului din târgul nostru, acum e pro. Adică a trecut în partidul fostului premier Victoraș. Omul și-a luat rolul în serios, merge pe teren cu caravana de strâns semnături, face reclamă pe Facebook. E implicat, foarte activ, așa cum îi stă bine unui tânăr fost gheneral. Singura întrebare la care sursele noastre de spionaj civil n-au fost, încă, în stare să răspundă a fost cea referitoare la aspirația domnului Bazil. Adică, ce post țintește? Probabil, anul viitor, prin vară, se va regăsi pe lista de la conțiliul local ori cel județean. Iar în toamnă, să aibă curajul de-a urca pe lista de la parlamentare?

Negociere cu caimac: V-am zis noi într-unul dintre numerele trecute cum domnișoara Coconette l-a umilit pe sinatorul Bănuț Scurtu, măsluind alegerile la filiala municipală a usereului și dându-i președinția unui mucea de 24 de primăveri. Ei, dar nu-l plângeți pe sinatorul scrib. Căci cică, cu ocazia asta, Scurtu și-a aranjat ploile pentru o nouă candidatură la parlamentarele din 2020 de pe listele usereului, pe un loc eligibil. Adică, a înghițit gălușca acum, dar la anul va trage lozul ăl mare: încă un mandat de parlamentar care echivalează de-acum încolo c-o viață de tihnă. Nu mai comentăm nimic, Scurtu pare să fi făcut o afacere trăsnet care l-a rezolvat și acum, dar și la pensie. Deh, pensie specială. Și nu de scriitor, ci de sinator.

Ahtiați după propria imagine: Mari oportuniști flăcăii ăștia de la cele două ong-uri care susțin construcția de autostrăzi. Încă o dată precizăm: suntem foarte de acord cu autostrăzile. În schimb, nu suntem de acord ca ei să mulgă notorietate din absolut orice. Săptămâna asta, două exemple: întâi au fost la arhimediatizatul caz al insului de la Suceava care a făcut o lansare mișto a construirii primului kilometru de autostradă în Moldova. Apoi, ai noștrii s-au lipit și de protestul locuitorilor din Dancu care cer drum asfaltat spre Iași. Deci, băieții noștri nu ratează niciun prilej să mai acumuleze nițel capital. Electoral, bineînțeles, pentru că anul viitor vor să intre la joc. Mda, om vedea ce s-o alege de strategia asta a lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.