Bârfe cu șpil, chiar au stil. Ciolaniada 2020

Haz de necaz

Hai să vă dăm una mișto. V-am povestit deja despre posibila alianță a forțelor de dreapta, mai ales în ideea alegerilor locale din 2020. Discuțiile dintre peneleu, usereu, pemepeu și cioloșiști sunt incipiente. Totuși, ca să vedeți ce marfă de oameni sunt, toți, dar absolut toți au pus următoarea primă întrebare: „dar nouă ce ne iese”? Deci nu planuri pentru oraș și pentru județ, nu gânduri de mai bine pentru ieșeni, ci pur și simplu declanșarea ciolaniadei, cine prinde o ciozvârtă mai bună. Și-au început să împartă fotolii de viceprimar, de vicepreședinți, de directori în deconcentrate. Acum, fiind vorba despre patru formațiuni politice, e posibil să nu existe atâtea posturi pe cât pretendenți sunt. Și-atunci să vedeți păruială. Pregătiți popcornul și berea.

Și-au dat reciproc la gioale: În competiția internă pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare din partea usereului, Iașul a avut doi oameni. Pe profesorii Vurlui și Agricultorul. Unul, susținut de madam Coconette, adică Vurlui, s-a clasat pe locul 13. Celălalt, cu niște proptele pe la Bucale a ieșit al 12-lea. Bineînțeles, niciunul pe loc eligibil. Întrebarea care se pune e dacă nu cumva un singur candidat ar fi adus Iașului o clasare mult mai bună, undeva pe pozițiile 4-5 care ar fi fost și mult mai onorabilă și poate, cu puțină șansă, chiar eligibilă. Dar iată că a intrat zâzania și în acest partid tinerel, iar jocurile de culise se fac la fel ca peste tot. Deci, nicio sfârâială. Mda, așteptăm să vedem când se sparge buboiul ăl mare din filială.

N-are chef, dar o va face: Un binecunoscut deputat de Iași, Văru Jan să-i spunem, i s-a destăinuit recent unui amic de-al nostru care imediat ne-a și raportat. Cică deputatul e un pic șucărit. Se aproapie alegerile europarlamentare, alea din primăvara viitoare, și e nevoit să coboare iarăși în iarbă. Mai simplu spus, din ianuarie, zice el, trebuie să vină mai des în Iași, să meargă și-n rural, adică, cu alte cuvinte, să intre în dispozitivul de campanie. Întâlnirile la ceai și la lansările de carte trebuie amânate, Văru Jan având, zice-se, target de voturi și la europarlamentare, dar și la prezidențialele din decembrie. Adică, omul nostru nu prea mai are chef de treabă, dar o va face. Vorba aceea, la rându-i mai vrea un mandat în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *