Bârfe cu fitil, au mult trotil. Vremuri și mai tulburi la peneleu

Haz de necaz

Supărare mare la liberarii ieșeni. Cică fostul șef de aerohaltă, don deputat Marus i-ar fi dat un fel de ultimatum prezidentului național, lui Șică Corban. Deci, Marus i-a zis lui Șică ca până la finele lui ianuarie 2019 să vină la Iași și să-l valideze drept catindat al peneleului la primăria Iași. Asta ca să se pună capăt zvonurilor care circulă prin târg cum că liberarii l-ar transfera pe actualul edil. Fostul șef de aerohaltă a transmis că, în caz contrar, își ia catrafusele și iese din peneleu. Acum, filiala din Podu Roș e divizată: o parte, destul de redusă, îl susține pe Marus. Însă cealaltă parte, cei mai mulți stau în așteptare și nu se pronunță, de teamă să nu parieze greșit și să piardă. Cert e că filiala trece iar prin vremuri tulburi.

De ce e nefericită madam Beatrix: Cel mai nefericit personaj al Iașului e, de luni bune, Beatrix, madama manageriță de la Hoperă. Două sunt motivele sale. 1) Nu mai are bani de montat producții somptuoase, megalomanice, care i-au adus faima. Tot ce înseamnă buget se duce, în mare parte, pe cheltuielile salariale. Deci, bani de producții faraonice nu mai sunt. Și 2) De când a revenit la Iași, madama nu a reușit să intre în grațiile noilor șefi ai administrației locale, municipale și județene. Și, din această cauză, alocări consistente din bugetele locale n-a mai primit. Așa că a căzut și această a doua sursă de finanțare. Beatrix nici nu știe ce să facă, să stea ori să plece. Dar unde să se ducă? Cât o fi ea de provincială, Hopera din Iași e totuși un blazon. Așa că mai rămâne. Leafa merge, timpul trece…

N-are pic de consistență: Și-ncă una cu liberarii. Mai exact cu șeful lor local, don Costello. Mai rar așa om politic. Totul e doar aparență, totul e doar spoială, nu are deloc consistență. Urmărindu-i activitatea în mediul online, nu poți să nu te crucești de lejeritatea cu care trece de la susținerea handbalistelor la „europeanul” din Franța la deplasarea pe care a avut-o peste hotare. Ia ascultați aici ce zice deputatul nostru: „Zilele acestea mă aflu la Baku, în Azerbaijan, unde reprezint Parlamentul României la cea de-a 5-a Conferință Globală a Tinerilor Parlamentari, cu tema \”Promoting sustainability, protecting the interests of future generations”. Incredibil pe ce chestii cheltuiește statul român un purcoi de bani. Măcar de-ar învăța ceva don Costello, dar tare ne e că pe o ureche îi intră și pe alta îi iese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *