Bârfe cu critică, schimbare de optică. Polițarii, incognito pe Facebook

Haz de necaz

Hai că asta e bună de tot. De ceva timp, există pe Facebook o pagină a polițiștilor rutieriști ieșeni. Un fel de replică la cele ale șoferilor în care se anunță amplasamentele radarelor. Ei, iar pe pagina asta de Facebook a polițarilor, ăștia se laudă cu ce capturi au mai făcut ei (contravenienți de tot felul, de la alcool la viteză), dau sfaturi rutiere și fac fel de fel de glumițe. Adică, e un fel de poliție reîncărcată, o poliție 2.0, cu un nou tip de abordare a comunicării publice. Ceea ce nu înțelegem noi e de ce nu e asumată. Polițiști anonimi fac postări cu nereguli din trafic și cu poante și le semnează anonime. E un birou secret la rutieră unde niște flăcăi stau toată ziua și postează pe Facebook? Sau cum funcționează, că încă nu ne-am dumirit.  

Dezamăgire pe toată linia: Băi, iar a dispărut, iar o să facă fo’ trăsnaie. Conțilierul local Andrușca Postolaș, ăla de-a păcălit acum trei ani 13% dintre votanți, a demisionat din usereu, dar a rămas în celeu. A mai pus o postare pe Facebook și iar s-a pierdut în ceață. Acum, sincer, băi nene, de ce mai ții ocupat scaunul acela când, zău, ar putea veni cineva care chiar ar avea chef de treabă? Nimeni nu înțelege ce vrea Postolaș: nici executivul primăriei, nici conțilierii locali indiferent de culoarea lor politică. Intrat ca independent, acesta rămâne o enigmă de nepătruns deși i s-au scurs deja trei ani din mandat. Așa e când lumea pune botul la lozinci, iar asta cu „oameni noi” sau „antisistem” e una dintre ele. Hai noroc și la mai mare.

Un partid în prag de implozie: La pemepeu, e tristețe mare. Acest scrutin de pe 26 mai ar putea însemna finalul aventurii. Dacă partidul nu trece de pragul de 5%, face implozie. Nu se știe cine o să fugă mai repede, Băse sau bruma de parlamentari care mai sunt în partid. Ăștia toți vor fugi către alte formațiuni, Băse își va termina mandatul de senator care expiră în toamna viitoare și-apoi pa-pa politică. Dar în acest scenariu al unui procent sub 5%, în noaptea de 26 mai va fi jale mare și la Iași. Ăi mai exponențiali oameni ai filialei, deputatul don Petrică și conțilierul Alin băiat fin vor trebui, la rându-le, să-și croiască un nou drum în politichie. Iar cum cei doi au cam enervat pe toată lumea, e greu de estimat unde or putea ajunge. Hm, om vedea pe 26 mai dacă dracul va fi chiar atât de negru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *