Bârfe cu claritate, au intensitate. Se anunță migrații politice masive

Haz de necaz

Ce ți-e și cu lumea asta politică. Deunăzi, flăcăii lui alde Moliceanu au ieșit, brusc, de la guvernare. Dar doar pe jumătate, c-așa-i în tenis. Adică, unul dintre miniștrii săi, cel de la Externe, a rămas în Guvern. Iar la nivel local toți sinecuriștii au rămas pe funcții. Viceprimari, vici de cejeuri, directori de deconcentrate, majoritatea a rămas pe poziții. Păi, cum să plece de la locurile clăduțe și bine remunerate, doar pentru un capriciu al prezidentului? Mulți spun că prin această mutarea politică, Moliceanu s-a autopensionat din politica mare. Și drept urmare, activul de partid, ăștia mai răsăriți din județe vor migra către alte formațiuni politice, unele cu orizonturi mai ofertante la alegerile din vara și toamna viitoare.

Se pregătește rocada mare de tot: Mulți analiști și oameni conectați la marea politichie de la București îi cântă prohodul șefului liberar, Corban. Și-l ridică pe soclu pe don Bogdan, fost gurnalist. Ei, dacă se produce această rocadă la nivel de Capitală, atunci unda sa seismică va atinge și Iașul. Explicația e simplă: liderul local, don Costello, este fan Corban, dar liderul pe munițipiu, don Marus e pe felie cu Bogdan. Deci, aplicând regula de trei simplă, dacă zboră Corban, zboară și don Costello, dacă vine Bogdan, atunci se urcă pe cai vânjoși și Marus. Mda, ar fi o spectaculoasă răsturnare de situație la care nimeni nu s-ar fi așteptat în urmă cu câteva luni. Pregătiți berea și popcornul, vine circul în oraș.

Polițarii te-ajută la Sfântu’ Așteaptă: Cu două unități de măsură. Așa lucrează polițarii locali. Pe de o parte, sunt extrem de vigilenți cu șoferii care-și parchează mașinile ilegal în Centru. Imediat îi cheamă pe hingherii de mașini să le pună gheare sau să le ridice autoturismele contravenienților. În schimb, dacă propria-ți mașină îți este blocată în parcare de un șofer neserios și nu poți ieși, suni la polițari să vină să te ajute. Dar degeaba. Căci răspunsul celor de la Locală e că au doar un singur echipaj pentru astfel de operațiuni, iar apelurile în așteptare sunt deja multe. Deci, recapitulăm: hingherii de mașini lucrează la turație maximă în centrul orașului ca să umfle banii din amenzi, dar dacă tu, cetățean onest, ești blocat într-o parcare de-un nesimțit, nimeni nu-i face nimic ăluia. Căci polițarii n-au suficiente echipe. Halal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *