Bârfe cu atitudine, sunt certitudine. Planurile de mărire ale unei don’șoare

Haz de necaz

Ați auzit, probabil, de scandalul de săptămâna trecută ce l-a avut protagonist pe conțilierul local Andrușca Postolaș. A demisionat din usereu, dar vrea să rămână în consiliu. Ei, cine credeți că se bucură cel mai mult și mai mult de această întâmplare? Exact, don’șoara Coconette. Care a împușcat doi iepuroi: a scăpat de un concurent serios în interiorul partidului, care-i putea crea opoziție pe viitor. Și, doi la mână, a rămas singura pretendentă pentru a-și asuma o candidatură la primăria orașului nostru. Hopa! Stați liniștiți, n-are nicio șansă, calculul e să-și crească notorietatea și, astfel, la alegerile din toamna viitoare să se realeagă parlamentar, dar să tragă și lista mare după ea. Totul cu scopul final de a prinde un post baban în usereul central.

Nu are simțul ridicolului: Tot despre un Andrușca vom vorbi în cele ce urmează. Despre cel de la șandramaua de cultură din Tătărași. După ce Andrușca Preotul a scos din denumirea instituției de pseudo-cultură denumirea cartierului că, deh, era sub demnitatea lui, acum a adăugat altceva. A pus lângă numele instituției atributul de „național”, adică, vezi Doamne, șușanelele pe care le organizează acolo au ditamai anvergura. Băi, oameni buni, flăcăul aista nu-și mai cunoaște lungul nasului. În curând, ne așteptăm să spună că odaia sa de cultură are dimensiune platenară sau, mai bine, intergalactică. Mda, cineva ar trebui să-l aducă pe Andrușca Preotul cu picioarele pe pământ. Prea și-a luat zborul și nu e bine chiar deloc. Hai noroc!

Încă un habarnist pe scenă: V-am zis că din alianța usereu și cu minus, la nivel local, reprezentanții minus erau inexistenți. A trebuit să facem chiar niște investigații pentru a le afla liderii din Iași. Am găsit-o pe fătuca care-i reprezintă. De câteva zile, surpriză! A început, timid-timid, să iasă în presă, în audio-vizual. A apărut pe la câteva emisiuni. Hmm, ce să spunem? Multe platitudini, fata e pavată cu bune intenții, dar nu reușește să concretizeze mare lucru în discursul său. Veți spune că e la început și că să avem răbdare cu ea. Așa o fi, dar chiar novice cum e, ar trebui să articuleze câteva idei clare despre oraș, județ și țară, niște linii mari, directoare. Nu e normal așa? Oameni noi în politică înseamnă habarniști și-atât?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *