Bârfe colorate, corect redactate. Faceți ordine în Centru!

Haz de necaz

Ce să zicem, arată bine pietonalul Ștefan. E curat, pomii infrunzesc, oamenii au ieșit la plimbare în zilele călduroase. Așa s-a întâmplat și week-end-ul trecut când mii de ieșeni și turiști s-au plimbat pe pietonal. Atmosferă plăcută, completată și de vreo doi rapsozi. Supărător a fost altceva. La ambele capete ale bulevardului câțiva pui de țigani care urlau din fluiere, de-ți vâjâiau creierii. De fapt, un soi de cerșetorie mascată. Problema e că tuciurii ăștia stricau toată vraja de pe pietonal, iar imaginea orașului este afectată în ochii turiștilor. Totuși, nu înțelegem de ce polițaii locali nu îi îndepărtează? O fi așa de greu ca o patrulă să-i pună pe fugă?

Alegeri cu final anunțat: Am tot vorbit aici despre alegerile interne ce vor avea loc în curând la liberarii ieșeni. Cică vor fi surprize mari de tot pe lista celor care vor să prindă un post de conducere. Nu e niciun secret, sunt cel puțin trei tabere mari: foștii fc-iști reprezentați de prefectul stripper, foștii pierdeliști, reprezentați de profesorul Mitică și liberalii autentici cu alde Costeluș, Marusică de la AeroHaltă, Langă și, mai nou, madam Flamă. Fiecare își face cărțile, își negociază voturile, își aranjează apele. Pe mulți îi vom dezamăgi, dar le spunem totuși: băieți și fete, nu vă mai ambalați! Voi candidați, membrii votează, dar din urme iese tot cine vrea Bucureștiul. C-așa-i în politică. Doar știți că și când v-ați ales candidatul la Primărie tot la fel s-a întâmplat. V-ați jucat de-a democrația internă.

Un parlamentar se face că muncește: Un senator al usereului, Bănuț Scurtu, a făcut o interpelare legată de autostrada care ar urma să lege Moldova de Ardeal. A primit răspunsul de la minister și l-a pus pe net. Fără niciun cuvințel, fără nicio explicație. Fo’ două instituții media au înghițit gălușca și au preluat răspunsul. Dar nimeni nu a descifrat clar ce scrie acolo. E blocat sau nu proiectul? Avansează sau nu? În aceste condiții, gestul senatorului Scurtu e vrăjeală ieftină, practic și-a produs subiect ca să apară la știri, dar concret n-a făcut nimic. Nu că ar fi reușit el să pornească autostrada, dar măcar să înțelegem clar stadiul în care se află proiectul. Deși e la primul mandat, Scurtu și-a însușit repede apucăturile de politician versat. Rușinică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *