Are priză la automobilişti. Bogdan Piţigoi, prezentând noul business cu maşini electrice la Iaşi

Satiră cu ștaif

Ceata lui Piţigoi coboară din lumea basmelor şi devine o certitudine. Omul de afaceri ieşean şi-a tras o flotă de zece maşinuţe electrice pe care vrea să le închirieze tuturor celor care au chef să se plimbe o oră, două, cât îi ţine bateria. Planurile sale nu se opresc aici, Bogdan Piţigoi dorind ca, în maxim doi ani, parcul de maşini electrice închiriabile să ajungă la 100. Deocamdată, la Iaşi sunt şase puncte de încărcare a bateriilor maşinuţelor minune care funcţionează 24 de ore din 24, asta dacă vrea şi E.On-ul. Fireşte, noul trend al vehiculelor electrice a atras atenţia celor mai avangardişti cetăţeni ai Iaşului, respectiv IT-iştii. Unul dintre aceştia, Cip Grigore, a purtat o discuţie lămuritoare cu Piţigoi.

Cip Grigore: Wow, domnule Piţigoi, sunt atât de mândru că sunt ieşean! În sfârşit, aţi adus civilizaţia în oraşul ăsta prăfuit şi uitat de lume. De când visez să conduc o maşină electrică, să o turez la maxim ca pe circuitul de la Le Mans sau măcar ca pe circuitul integrat al PC-ului meu de la office.
Bogdan Piţigoi: Mă bucur când împlinesc visele oamenilor din oraşul meu minunat. Pentru asta fac afaceri, ce naiba! Să bucur oamenii cu maşini, birouri, adică strictul necesar unei societăţi de consum. Apropo, ce spuneţi de sloganul sub care închiriez aceste minunate jucării, CABY Dreams?

E super! Iubita mea se numeşte Gaby şi va fi foarte încântată de acest cadou pe care i-l voi oferi. Ce-i drept, mouse-ul pe care i l-am dăruit weekendul trecut n-a prea încântat-o, mai ales că l-a descoperit fix când se epila în baie.
Vă asigur că nu veţi regreta. Maşinile sunt silenţioase, micuţe, foarte uşor de manevrat. Fix ca o tabletă, pentru că înţeleg că lucraţi în domeniul IT, deci sunteţi familiarizat cu chestiile miniaturale.

Şi eu, dar mai ales iubita mea iubeşte miniaturile. Sau cel puţin aşa mă face să cred. Dar să nu intrăm în detalii intime. Cât mă costă închirierea unei maşini?
56 de lei ora, cu tot cu TVA. Eu zic că e un tarif foarte bun. Decât să stai cu o pizza şi o cola în faţă timp de o oră la Subway, nu mai bine te plimbi cu maşina?

Adevărat! Şi mai faci şi sport automobilistic pe deasupra. Îmi place ideea. Vreau să le închiriez pe toate zece!
Super, dar ce faceţi cu zece maşini?

Îmi iau toată gaşca de la office şi jucăm GTA pe străzile Iaşului. Bine, vreo patru dintre colegi n-au permis de conducere, dar sunt experţi în şofatul în reţea. Iar atitudinea contează, mai ales în trafic, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.