Andrei Muraru, pas cu pas spre Washington

Politică la patru ace

Tragerea pe dreapta a ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a lăsat ușa deschisă afirmării tânărului Andrei Muraru, precoce consilier personal al președintelui Klaus Iohannis. Unii ieșeni pot exulta de bucurie, mândri că, iată, un om din capitala Moldovei ajunge diplomat tocmai în capitala Americii. Mai multe despre felul în care trăiește ieșeanul Andrei Muraru această veste am aflat spionându-i jurnalul personal. (pamflet)

– Tot aud spunându-se prin diverse medii oculte că unul dintre locotenenții lui Iohannis, adică eu, îl va înlocui pe Maior în funcția de ambasador în Statele Unite ale Americii. Păi, ăsta n-ar trebui să fie un motiv de invidie pentru cârcotași, ci doar o nouă viziune de interpretare a ierarhiilor în unitățile militare. Da, locotenentul e mai tare decât maiorul, ce e așa nemaivăzut în treaba asta? Funcția bate gradul, uneori. Oricum, eu deja am intrat în vizorul serviciilor americane, care au început să mă contacteze pe căi ocolite. În primul rând, am observat că au o problemă de a mă identifica. Ei sunt încă derutați de asemănarea dintre mine și fratele meu geamăn, Alexandru. Chestia asta îi intrigă și mi-au spus că e prima oară când se confruntă cu o așa situație. Au și ei gemeni celebri, dar ăia nu se bagă în politică, deci n-are rost să-i urmărească peste tot. Mie îmi convine confuzia asta. La o adică, îl pot chema pe frate-meu la Washington și să facem mișto de CIA și Secret Service. Îl pot trimite pe Alex la chermeze diplomatice cu pișcoturi și șampanie, în timp ce eu trag un pui de somn în ambasadă. Să vezi panică la băieții din servicii! Se vor întreba: care e ambasadorul adevărat și care e sosia lui? Și ține-te bătaie de cap, echipaje suplimentare de filaj, probe ADN luate de peste tot, doar ca să ne identifice. Da, îmi place ideea! Mai ales că la Cotroceni mă plictiseam îngrozitor. Excelența Sa n-avea nici un haz. În fine, bine că am scăpat! America îmi va oferi împlinirea visului de mărire pe care-l am de mulți ani. Până una, alta, am o mare dilemă. Sincer, nici măcar eu nu știu cine ține jurnalul ăsta. Sunt eu, Andrei, sau frate-meu geamăn, Alexandru?

Muraru (foto stânga, pamflet): Șefu’, îți place ce ochelari mi-am tras? Comandă specială CIA, cu lentile SIE și rame Secret Service. Nu văd nimic, dar ce bine vă aud!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *