Adrian Covăsnianu: “După absolvirea studiilor de fezabilitate, A8 va intra în focul Evaluării Naționale și a Bacalaureatului birocratic”

Politică la patru ace

Zilele trecute, secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Adrian Covăsnianu, și-a anunțat intrarea în rândul membrilor USR – PLUS. Lansat ca activist civic pro-autostradă, alături de Cătălin Urtoi, cel care între timp și-a făcut propriul partid, Covăsnianu a fost primit cu brațele deschise de șefa useriștilor ieșeni, Cosette Chichirău.  Aceasta a intuit capitalul de imagine adus de decizia fostului exponent civic și l-a felicitat prin vorbe dulci pe Facebook. Am profitat de ocazie și am discutat cinci minute cu Adrian Covăsnianu. (pamflet)

IEȘEANUL: – În urmă cu doi ani, mâncați din pachet pe trenul de București și făceați anticameră la ministere împreună cu fostul coleg de luptă civică Cătălin Urtoi. Cum a fost acea perioadă de tinerețe revoluționară?
Adrian Covăsnianu: – Da, da, am trăit un ev aprins, cum zicea poetul. Eram amândoi consilieri onorifici ai ministrului Transporturilor, dar la Urtoi au renunțat la un moment dat. Cred că era prea insistent în solicitările sale de a mânca la o cantină decentă în București. Eu am fost mai modest, nu m-am dezlipit de zacusca de acasă și bine am făcut. Seriozitatea mea m-a făcut secretar de stat.

IEȘEANUL: – E chiar atât de importantă Autostrada Iași – Târgu Mureș? Șefa dumneavoastră de partid, Cosette Chichirău, a gafat pe subiectul acesta într-o conferință de presă, s-a viralizat momentul.
Adrian Covăsnianu: – De ce nu vreți să-mi tihnească berea băută după intrarea în USR? Doamna președinte e o vizionară, o minte brici, e un monument de cultură economică enciclopedică, vede dincolo de autostrăzi, viaducte, căi ferate, ea circulă direct pe magistralele neuronale de mare capacitate. Șefa, sper că citești interviul ăsta!

IEȘEANUL: – Deci, e nevoie de A8?
Adrian Covăsnianu: – E nevoie, cum să nu! Însă trebuie lucrat cu atenție. E ca o broderie pe straiul popular moldovenesc, multă migală și visare. Pe de altă parte, tehnic ne mișcăm foarte bine. După absolvirea studiilor de fezabilitate, A8 va intra în focul Evaluării Naționale și a Bacalaureatului birocratic. Eu zic să fim optimiști, nu vă uitați la ce spune Cătălin Urtoi.

IEȘEANUL: – Ce spune Cătălin Urtoi?
Adrian Covăsnianu: – Ei, dumnealui e deranjat că am intrat în USR – PLUS și chipurile m-am dat cu dușmanul. Obsesii de lider cu 1,5% rezultat în alegerile locale.

IEȘEANUL: – Cu ce mergem la mare: cu trenul sau cu mașina?
Adrian Covăsnianu: – În principiu, cu nevasta.

IEȘEANUL: – A7 sau A8?
Adrian Covăsnianu: – Pion la C4.

IEȘEANUL: – Șosea de centură sau variantă ocolitoare la Iași?
Adrian Covăsnianu: – Hehe, nu mă prindeți! Sunt același lucru. Adică zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *