Acest bărbat a fost condamnat pentru un „Like“ pe Facebook! Iată care a fost motivul

D’ale vedetelor

Un bărbat din Elveţia a fost condamnat, după ce a apreciat mai multe pagini cu conţinut defăimător la adresa unui activist pentru drepturile animalelor.

Bărbatul de 45 de ani a fost condamnat recent de un tribunal din Zurich, în Elveţia, pentru defăimare la o amendă cu suspendare de 40 de zile, în valoare de 100 de franci elveţieni (91,67 euro), o premieră în Elveţia, potrivit  Agerpres. Cazul datează din vara anului 2015, când bărbatul a participat la o discuţie pe reţeaua socială între apărătorii drepturilor animalelor. Cu această ocazie, el a dat \’\’Like\’\’ la şase articole care evocau presupuse poziţii rasiste şi antisemite ale preşedintelui asociaţiei elveţiene contra \’\’uzinelor de animale\’\’.  Aşa cum a explicat judecătoarea Catherine Gerwig, aceste texte au încălcat onoarea reclamantului, iar acuzatul a participat, potrivit ei, la această calomnie, contribuind la răspândirea acesteia pe scară mai largă.

Acuzatul, care a susţinut că Erwin Kessler a fost deja condamnat pentru încălcarea legii împotriva rasismului, nu a reuşit să dovedească rasismul actual al apărătorului animalelor.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *