Vedete ieșence, atinse de virusul rivalității: Oana Andoni, Simona Gherghe și Ligia Munteanu (pamflet)

D’ale vedetelor

Preocupați până peste cap cu stirile apocaliptice despre coronavirus, mulți dintre telespectatori au uitat să se delecteze cu partea frumoasă a mediei vizuale, fermecătoarele ieșence care fac carieră pe principalele canale de televiziune. Oana Andoni și Simona Gherghe sunt două dintre cele mai cunoscute și apreciate jurnaliste, lucrând la posturi concurente. În timp ce Oana Andoni a revenit la pupitrul Știrilor ProTV după o absență motivată de maternitate, Simona Gherghe încă mai așteaptă o fereastră favorabilă pentru întoarcerea pe platoul Antenei 1. O a treia divă ieșeancă, Ligia Munteanu, se remarcă în continuare în emisiunile realizate la Digi TV. Ultimele zile le-au adus împreună în câteva circumstanțe interesante. (pamflet)

Un salon de înfrumusețare din centrul Bucureștiului. Așezate pe fotolii, Oana Andoni și Simona Gherghe sunt sub atenția a două stiliste.

Oana Andoni: – Îți dai seama, Simo, din punct de vedere estetic, pentru majoritatea femeilor a fost cruntă perioada asta de izolare. Multe dintre ele n-au avut șansa unei epilări, a unei tunsori decente. Mă uit la tine și-mi dau seama că ți-a fost tare greu. Când ai intrat în salon am crezut că ești Mircea Albulescu, așa îți arătau sprâncenele.

Simona Gherghe: – Vai, dar ești o cinefilă ceva de speriat! Nu știam că ai cunoștință despre monștrii sacri ai cinematografiei românești. Dacă s-a vrut un compliment, mersi, îți fac și eu unul: ești mai rotunjoară decât Andreea Esca. Bine, nu și în conturile bancare.

Oana Andoni: – Măcar eu nu fac din platoul de televiziune un ring de wrestling, cum ai făcut tu din Acces Direct.

Simona Gherghe: – Oricum, mă plictisisem de emisiunea aia. Deși superbă, nu mai aveam nici o reacție la înjurături sau bătăi în direct. I-am dat-o Mirelei Vaida, ea e mai din popor, încă savurează folclorul sudalmelor la români. Și-i tot de-a noastră, de la Iași.   

Oana Andoni: – La noi, la Pro, lucrurile sunt mai nuanțate, avem un anumit statut care nu ne permite să fim neciopliți. Până și în Las Fierbinți am impus o anumită distanțare socială față de vulgarități din astea.

Simona Gherghe: – Cred că exagerezi. Las Fierbinți ar fi putut deveni un Acces Direct rural. Chiar mă gândeam la chestia asta, să fi transmis emisiunea direct din fața unui birt sătesc. Atunci să fi văzut naturalețea reality show – ului!

Oana Andoni: – Bine, și noi am putea face pasul spre cruda realitate a satului românesc. De pildă, să transmitem Știrile de la ora 5 direct din fața postului de poliție din Bolintin.

Simona Gherghe: – Sau din Ruginoasa, de ce nu? Vezi cum ne-a stricat Bucureștiul? Ne-a îndepărtat de adevăratele valori ale vetrei noastre strămoșești.

Oana Andoni: – Apropo de valori. Zilele trecute m-a abordat cineva cu mustrarea că noi, prezentatoarele de știri, nu facem altceva decât să citim de pe prompter, stând la adăpost, în timp ce adevărații eroi sunt în linia întâi a pandemiei.

Simona Gherghe: – Auzi tupeu! Și ce i-ai zis?

Oana Andoni: – I-am zis-o direct, fără prompter: „Domnule, prime time – ul e tot un fel de linia întâi!”

Simona Gherghe: – Așa e! Acolo e frontul nostru, pe cotele de audiență. Nici măcar măști nu purtăm, totul e pe față. Bine, să recunoaștem că unele dintre noi poartă permanent masca ipocriziei, dar ne facem că nu le vedem.

Oana Andoni: – Vai, dar sper că nu te referi la noi!

Simona Gherghe: – Ah, în nici un caz, noi ne iubim ca două ratinguri gemene.

Simona și Oana se pupă cu zgomot pe obraji.

Oana Andoni: – Auzi, Simona, dacă ne iubim atât de mult, ce-ar fi să punem bazele unui club al ieșencelor frumoase și deștepte din media bucureșteană?

Simona Gherghe: – E o idee foarte bună, dar cum să faci club doar din două dive ca noi?

Oana Andoni: – Nu glumesc, hai că mai sunt și alte tipe din Iași care au admiratorii lor. Uite, hai să vorbim cu Ligia Munteanu, să facă și ea parte din grup.

Simona Gherghe: – Hm, e cam fițoasă! Are emisiuni din alea grele, cu economie, trenduri, analize financiare. Nu m-aș simți în largul meu cu ea.

Oana Andoni: – Trebuie să ne apropiem și noi de lumea bună a televiziunii. Uite, chiar acum o sun și mergem să ne întâlnim pentru o discuție.

Peste câteva ore. Oana și Simona intră în micul atelier de creație al Ligiei Munteanu.

Vedeta de la Digi tocmai confecționează o nouă pălărie.

Ligia Munteanu: – Vai, poftiți, intrați. M-ați surprins exact în ceasul plăcut al creației.

Simona Gherghe: – Vai, ce pălărie! Zici că e un trend pozitiv al prețului barilului de petrol pe piața asiatică.

Oana Andoni: – Hehe, Simona vrea să-ți facă un compliment, dar nu știe cum.

Ligia Munteanu: – Într-adevăr, ciudată apreciere.

Simona Gherghe: – De ce te uiți la noi cu fața asta? Parcă ai văzut două falimente pe piața industriei petrochimice.

Ligia Munteanu: – Dacă ai venit să faci mișto de mine, să știi că…

Simona Gherghe: – Eu fac mișto de tine? Zi, vrei scandal ca la bursă? Hai, ieși pe interval!

Cele două încep să se certe cu foc. Moldovence aprige, iuți la mânie. Pe fundal, Oana Andoni își pregătește camera de la telefon pentru o intervenție live la știri.

Andoni (foto sus, pamflet): Bine ați venit la știrile din prime time, această linie întâi a luptei pentru rating

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *