Un organizator de evenimente tot mai prezent în Europa de Est. Mindirigiu, bun la târguială

Râs cu plâns

Florin Mindirigiu, patronul de la ABplus Events, s-a orientat spre evenimente în estul Europei. Cel mai notoriu succes al său este AGRALIM, târgul agricol de la Miroslava, iar în ultima vreme bate tot mai des drumul spre zona Balcanilor, dar şi a estului Europei. Astfel, în oraşe precum Skopje, Tirana, Budapesta sau Varşovia, Mindirigiu a organizat diverse conferinţe dedicate arhitecturii, reuşind să se menţină onorabil în această arie de afaceri. Despre planurile sale secrete de dezvoltare, am aflat mai multe spionându-i agenda de lucru.

– Nu pot spune că sunt nemulţumit cu ceea ce fac la ora actuală. La urma urmei, chiar dacă mă foiesc în estul european, adică undeva pe la periferia marilor afaceri, eu mă declar satisfăcut. Pe de altă parte, mă uit în jur şi văd pe unii cum câştigă din tot felul de târguri stupide, cum sunt alea de nunţi sau rochii de mireasă sau cine ştie ce expoziţie de papagali. Pe scurt, parcă aş încerca să-mi dezvolt aria de evenimente. E mişto şi la Tirana sau Skopje, dar mi-e că voi deprinde nişte apucături de afaceri specific balcanice. Nici n-ar fi prea greu, având în vedere că sunt român şi, prin urmare, supus ispitei de a mă lăsa pe tânjală. De aia zic, hai să mă îndrept spre alte zone de conferinţe, târguri, evenimente etc. Altfel, risc să mă blazez şi nu e bine. Uite, pentru că tot vin alegerile astea europarlamentare, ce-ar fi să organizez o expoziţie de proiecte electorale. Le tipăresc la PIM, le înrămez frumos, fac un vernisaj unde invit câţiva analişti politici. Oricum, după iarna asta grea, oamenii din politică îs doriţi să mai iasă undeva, în public, la un aer curat. Expoziţia o voi face tot pe la Miroslava sau Leţcani, văd eu. Important este să fie undeva unde dă colţul ierbii, ca să dea o notă de prospeţime şi optimism. Apoi, aş organiza o expoziţie de machete imobiliare. Ca pe vremea lui Ceauşescu, când venea în vizită la judeţ. La cât se construieşte acum în Iaşi, e păcat să nu avem o perspectivă palpabilă asupra acestui sector. Vedem numai schiţe şi hărţi pe Google, dar de la Palas încoace nu s-a mai făcut nici o machetă. Aşadar, ceva zone de nişă ar fi unde să pătrund cu niscaiva investiţii. Deocamdată, închei aici primele mele însemnări din această primăvară. Trebuie să plec la Tirana, pentru un forum de discuţii juridice organizat de mafia albaneză. Orice ocazie, orice eveniment e un mod de a mai învăţa câte ceva nou.

Mindirigiu (foto sus, pamflet): Mă uit pe bilanţul ăsta contabil şi văd că, în sfârşit, socoteala de-acasă s-a potrivit cu cea din târg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *