Un ministru superstițios care bate-n lemn la vreme de epidemie. Alexe, stăpânul inelelor de fag (pamflet)

Politică la patru ace

Fosta eurodeputată Mihaela Popa întețește ofensiva la adresa ministrului ieșean al Mediului, Costel Alexe. Dacă zilele trecute, Popa se arăta deranjată de unele tentative din partea lui Alexe de a băga sub preș scandalul medical de la Suceava, de data asta ex-parlamentara de Iași îl acuză pe acesta că privește impasibil la tăierea pădurii de la Dobrovăț. “Vă informez că primul om căruia i-am trimis pozele şi i-am spus că la Dobrovăţ o pădure dispare sub ochii noştri a fost chiar Costel Alexe. Auzisem că pregătise cătuşele pentru cei care distrug pădurile. Dar am păţit ca în filmul  LA PIOVRA…  am anunţat pe cineva care, din păcate, a tăcut complice”, a scris Popa pe contul de Facebook, dezgropând și mai vizibil securea războiului. Deocamdată, Costel Alexe s-a izolat în intimitatea jurnalului personal, clocind planuri de răzbunare. (pamflet)

  • Ei, asta-i bună, s-a trezit acum și distinsa senatoare Popa să-mi facă morală pe Facebook. Tocmai ea vorbește de protejarea naturii, care decima trunchiuri sănătoase de semințe de răsărită în plină ședință parlamentară. În loc să stau liniștit la umbra epidemiei ăsteia de coronavirus, când toată lumea huzurește prin birouri, madam mă freacă pe toate părțile. Ba că de ce o împiedic să-și dea cu părerea despre scandalul de la Suceava, ba că sunt mafiot din Caracatița, numai povești de adormit copiii. M-a făcut și slugă, cică a vorbit cu Orban și ăla i-a dat dreptate. Ce să zică și el? Când te pomenești cu gaița la ușă, ce să faci, o lași pe a ei, că altfel te mânâncă cu tot cu pene. Iar Orban, fie vorba între noi, arată cam jumulit în ultima vreme, l-a năpârlit covidul ăsta. Totuși, mă întreb de unde până unde frenezia asta la doamna Popa. Într-o vreme nu mai auzeam nimic de ea, dispăruse, părea că s-a retras pe undeva, în vreo bibliotecă, să-și scrie memoriile. Problema e că în fața ei n-ai unde să te ascunzi în carantină sau izolare. Ce să fac, să mă fofilez într-o scorbură de copac? Mă găsește și acolo. Pff, tocmai acum, când începusem să dau în neștire avize de tăiere prin toate județele țării. Asta e și noua strategie: domnilor, tăiem legal. Fără hoți, fără pădurari împușcați, fără mafie. Distrugem, defrișăm, deșertificăm, dar cu acte! Iaca, pe 9 aprilie scoatem la licitație tăierea a 38.000 de metri cubi de lemn din pădurile Iașului. De Paști, unii taie miei, noi tăiem copaci! Care-i problema? Fiecare cu rafinamentele sale tradiționale. Dacă a scăzut poluarea datorită restricțiilor de călătorie, la ce mai avem nevoie de pădure, de copaci în general? Hai, că prea mult îmi bat capul cu fleacurile astea. Mă duc să mai semnez un aviz, dăm drumul la treabă, economia trebuie să duduie, păi nu?

Alexe (foto, pamflet): Situația devenise critică la pădurea Dobrovăț. Ajunsesem să nu mai vedem peturile din cauza copacilor

1 thought on “Un ministru superstițios care bate-n lemn la vreme de epidemie. Alexe, stăpânul inelelor de fag (pamflet)

  1. Tare de tot! Mai este si Stapanul like-urilor, Pricope Ovidiu de la PNL Baltati. Si el un obisnuit al acestei rubrici. Astia ar face orice pentru putina atentie. Pricope se bucura si cand este ironizat in presa, considera ca in felul acesta primeste atentie. Nah, fiecare fuge dupa ce-i lipseste. Despre Alexe, ce sa spunem? Un ministru slab si la propriu dar mai cu seama la figurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *