Peste 100 de persoane au fost ajutate până acum de studenții TUIASI, în programul pornit ca urmare a epidemiei de coronavirus

Calcul la rece

Grupul de tineri voluntari, coordonat de Ionuț Ursache, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, a perfecționat sistemul prin care reușesc să cumpere și să livreze hrană, medicamente și alte lucruri de uz casnic pentru persoanele din categoriile de risc, ce pot fi afectate grav de infecția cu COVID-19.

\"\"

Până în prezent tinerii au răspuns apelurilor a mai bine de 100 de persoane din Iași cărora le-au achiziționat cele necesare de la magazinele din împrejurimi. Apoi, în primul rând, studenții au reușit să deschidă o linie de urgență ce poate fi apelată de către toți cei care nu pot să își achiziționeze singuri cele necesare sau care, dacă ar merge, ar risca expunerea și îmbolnăvirea, în general fiind vizate persoanele în vârstă. Aceștia pot să apeleze gratuit la 0800.800.254, unde vor lua legătura cu un voluntar de la Tinerii Salvează România. „Vrem să ajutăm, considerăm că este datoria noastră, a tinerilor, care avem o rezistență mai mare împotriva acestui virus care atacă întreaga lume. Vom cumpăra produsele pentru toate categoriile de vârstă, ca ei să stea în casă, o să și livrăm ca să stopăm pe cât posibil răspândirea virusului. Cum și noi am fost ajutați în viața noastră, considerăm că e momentul să oferim și noi înapoi ceva lor, celor care ne-au format”, a declarat Ionuț Ursache, coordonatorul tinerilor.

Mai mult, tinerii au luat legătura și cu Parohia „Sf. Mc. Iulian din Tars” care activează chiar în mijlocul Campusului „Tudor Vladimirescu” alături de care au reușit să strângă donații și să achiziționeze mai multe pachete gratuite ce au fost distribuite tinerilor fără posibilități. Un astfel de pachet conține un litru de ulei, un kilogram de ceapă, unul de orez și unul de ceapă, un plic tip bază pentru mâncăruri cu legume, un borcan de bulion, trei pâini, două pateuri, 2,5 kilograme de cartofi, trei pungi de soia, un pachet de paste, cinci eugenii, o pungă de bomboane, un săpun și un sul de hârtie igienică. Până în prezent au fost livrate circa 250 de astfel de pachete gratuite. Conform protocolului tinerilor, voluntarul va bate la ușă și va lăsa comanda în apropiere, urmând a face câțiva pași în spate, beneficiarul va prelua comanda și va lăsa banii jos, lângă ușă, iar voluntarul va lua contravaloarea comenzii și o va pune într-un recipient protejat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *