Un creştin adevărat dăruind din prea plinul evlaviei sale. Costel Athos, muschetarul din PNL

Caterincă de Bahlui

Sfântul Duh s-a pogorât în sânul organizaţiei PNL Iaşi, chiar de sărbătorile pascale. Unul dintre cei aleşi de Divinitate pentru a-şi spovedi păcatele în lumina Învierii a fost deputatul Costel Alexe. Acesta, apăsat de nevredniciile specifice vieţii politice de zi cu zi, a simţit nevoia să-şi mai taie din poftele lumeşti, ducându-se într-un pelerinaj tocmai la Muntele Athos. Pentru că aşa dă bine pentru toţi snobii, Alexe a preferat să meargă în Dubaiul ortodoxismului, biserica de cartier devenind cam mică pentru sufletul lor atât de generos. Aflând despre isprava sa duhovnicească, mai multe feţe bisericeşti, dar şi laice, i-au transmis mesaje deputatului luminat.

\"\"Alexe: Mamaie, n-are băiatul ce să-ţi dea de pomană, dar ia de-aci o lalea de la Muntele Athos. Şi mai ţine şi matale post, că şi eu mă ţin de post!


ÎPS Teofan
– Domnule deputat, Domnul fie cu tine! Sigur, e frumos că aţi fost pentru izbăvire de păcate şi alungarea poftelor lumeşti tocmai la Sfântul Munte, dar să ştiţi că aceleaşi servicii de salubrizare sufletească le asigurăm şi noi, aici, la Iaşi. În afara sediului central de la Mitropolie, avem câteva zeci de puncte de lucru pe raza municipiului Iaşi, unde colectăm spiritele uzate şi le îndepărtăm petele păcătoase cât ai zice Amin! Poate că n-ar strica să fiţi ceva mai apropiat de biserica locală, domnule deputat!

PF Daniel – Domnule Alexe, am auzit că sunteţi un om politic de vază al Iaşului. Sincer, nu se vede! Dacă tot v-aţi dus la Muntele Athos, de ce aţi venit cu mâna goală de-acolo? Trei poze şi-o postare pe Facebook nu vă asigură un loc în Rai, ascultaţi-mă pe mine. Orice ar fi fost bun să aduceţi de acolo: un suvenir, o piatră, o cruciuliţă, o sticlă de ulei sfinţit, o damigeană de vin mănăstiresc. Uite-aşa, faceţi turism religios, în loc să contribuiţi cu câte o donaţie, cât de mică, la ctitorirea lăcaşelor de cult din România. Treaba matale, dar crezi că scaunul de deputat e veşnic?

Dragomir Tomaşeschi – Mare şmecherie, măi Costele, că ai fost şi tu o tură pe la Athos! Sper că nu te crezi de-acum vreun Mesia al liberalilor ieşeni, că imediat declanşez o procedură juridică de urgenţă, mai ceva ca Pilat din Pont. Vezi că meciul cu Iulia Scântei încă se joacă, chiar dacă sunt trimis de la Ana la Caiafa. Abia astea sunt patimile unui liberal adevărat, măi Costele!

Dumitru Oprea – Foarte frumoase pozele, Costel, le-am văzut pe Facebook. Dacă tot te-ai iniţiat cât de cât în legendele sfinte, te aştept să mă lămureşti cu o chestie. Cam câţi bitcoini să fie echivalentul a 30 de arginţi? Ştii că eu am această mică plăcere nevinovată a monezilor virtuale şi tare aş vrea să ştiu cum mai stăm cu convertibilitatea lor. Dacă afli şi cursul talanţilor, eşti un scump!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *