TUIASI vine în sprijinul refugiaților din Ucraina: 120 de locuri de cazare în 28 de garsoniere și 12 camere de cămin

Calcul la rece

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) pune la dispoziția refugiaților care fug din calea războiului din Ucraina aproximativ 120 de locuri de cazare în 28 de garsoniere din Căminul T20, scara C, și în 12 camere din căminul T8. Toate spațiile sunt dotate cu grup sanitar, frigider, cuptor cu microunde, cană de fiert apa, iar garsonierele au și bucătărie individuală. Refugiații vor avea acces la toate facilitățile disponibile studenților TUIASI, în special acces rapid și stabil la Internet pentru a putea lua legătura cu membrii familiilor.

Garsonierele din Căminul T20, scara C, au 26 de metri pătrați, sunt 28 în total, iar patru dintre ele au trei paturi. Camerele de la parterul Căminului T8 au baie proprie, dar nu au bucătărie, însă există un oficiu pentru prepararea hranei pe palier care poate fi folosit. „Ne aflăm într-una dintre cele mai disperate perioade ale omenirii. Războiul, adus tot de oameni, cu tot ceea ce înseamnă el mai tragic: vieți distruse. Declarațiile și susținerea păcii pe diferite rețele de socializare au rolul lor benefic, poate mai mult moral pentru o populație acum înspăimântată. Însă cred că pentru oamenii fără vină din Ucraina contează ajutorul concret primit acum. TUIASI, deși funcționează în regim fizic, cu toate căminele pline, poate adăposti în spațiile din campus circa 120 de refugiați. În mod clar putem găsi soluții de creștere a numărului de locuri oferite în alte cămine și vom putea asigura și hrana, dacă vom fi solicitați în acest sens. Mi se pare îngrozitor doar să îmi imaginez cum ar fi să fim în locul lor, de aceea niciun efort din partea noastră nu va fi prea mult”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Spațiile de cazare au fost înscrise într-o platformă națională, gestionată de Guvern, și vor putea fi accesate de persoanele aflate la nevoie, la solicitare cu sprijinul autorităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *