Tăcerea e de AUR pentru doi profesori ieșeni rătăciți în Parlament

Râs cu plâns

Pe cât de zgomotoasă este Diana Șoșoacă, senatoare de Iași trimisă în Parlament pe listele AUR, dar evacuată între timp din partid, pe atât de tăcuți sunt în Legislativ ceilalți doi reprezentanți ai Iașului, Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță, deputați ai formațiunii politice conduse de George Simion. Foști profesori navetiști în comune anonime din Iași, cei doi au avut doar două luări de cuvânt în patru luni de mandat. Această atitudine nu este pe placul liderului AUR, care a hotărât să ia câteva măsuri. (pamflet)

O încăpere din interiorul Palatului Parlamentului. Așezat în spatele unui birou impozant, George Simion subliniază cu o cariocă roșie câteva grafice într-un dosar. În cameră intră Diana Șoșoacă, purtând un batic pe cap, ochelari negri și o mască de protecție, accesorii care o fac greu recognoscibilă.

George Simion: – Bine că ați venit! Sacul de gunoi e după ușă, aveți grijă, curge ceva din el.
Diana Șoșoacă: – Sunt Diana, nu mă recunoști? Și tu te-ai dat cu dușmanul și vrei să-mi creezi nervi la orice pas?

George Simion: – Scuză-mă, am crezut că ești femeia de serviciu. Bine, nu ești de serviciu, ci de servicii.
Diana Șoșoacă: – Bate-te peste gură, că te mai înregistrează careva prin ambient și îți taie din soldă.

George Simion: – Dar de ce te-ai deghizat în halul ăsta? Sunt surprins mai ales de mască. Mă mir că suporți așa ceva, te știu rebelă din fire
Diana Șoșoacă: – Tare drăguț mai ești! Uneori, chiar regret că m-ai dat afară din partid. Pe de altă parte, știi ce bine e să fiu de capul meu, să umblu liberă pe holurile Parlamentului? Mai ales că vine vara și abia aștept să-mi scot din șifoner rochițele mele cele noi.

George Simion: – Ah, te rog, mai bine să ne rezumăm la realitatea prezentă. Ce s-a întâmplat, de ce acest camuflaj?
Diana Șoșoacă: – George, n-o să mă crezi, dar pentru prima dată trăiesc un sentiment cumplit: mi-e rușine! De aceea mă ascund de lume.

George Simion: – Nu se poate! Ție îți este jenă??
Diana Șoșoacă: – Da! De foștii mei colegi de la Iași, Albișteanu și Ivănuță.

George Simion: – De ce, au făcut ceva?
Diana Șoșoacă: – Tocmai, că nu fac nimic. Te fac pe tine de râs și întreg partidul. Nu au deloc activitate în Parlament, tac ca niște pești în zi de dezlegare! Zău, mi-e jenă de orașul ăla, Iași, de oamenii ăia care ne-au votat. Măcar să le trimitem din când în când niște bezele de la tribuna Parlamentului.

George Simion: – Da, cam ai dreptate. O să mă gândesc la un program de revenire la Iași, să ne recâștigăm pozițiile acolo. Găsim noi ceva, un motiv, ceva cu unirea cu Basarabia, ăsta e un subiect inepuizabil și numai bun pentru promovare de imagine. Deocamdată, hai să vedem ce facem cu ăștia doi frecători de mentă. Cum dăm de ei?
Diana Șoșoacă: – De unde să știu eu? Tu i-ai făcut oameni, tu să-i tragi la răspundere. Posibil să fie în teritoriu, erau profesori prin niște comune din județul Iași, cu denumiri imposibile.

George Simion: – Stai să mă uit în dosarele lor. Aha, am găsit. Chicerea și Larga – Jijia.
Diana Șoșoacă: – Splendide locuri! Bine că n-am călcat în viața mea acolo, nici în campanie, nici după! Auzi, Larga – Jijia! O fi vreo prăpastie, vreun canion pe acolo, mai cădeam cine știe cum de pe vreo stâncă și dispăream de pe firmament, ca o cometă!

George Simion: – Hai că le-am dat de urmă. Ne așteaptă în Cișmigiu, pe o alee mai retrasă.

După circa o oră. Șoșoacă și Simion se apropie de banca pe care stau relaxați Albișteanu și Ivănuță.

Diana Șoșoacă: – Dar tare bine vă stă! Ditamai bărbații buni de muncă, în floarea vârstei, stau și freacă menta pe aleile din Cișmigiu.
Mihai Albișteanu: – Oho, dar ce surpriză! Domnu’ președinte și doamna multicoloră… îmi cer scuze, îmi scapă numele…

Diana Șoșoacă: – Ce tupeu mai ai, Albiștene! Adică tocmai tu nu știi cine sunt eu, a cărei față deschide și închide programul tv, cum era pe vremuri mira tv! Păi, tu știi ce rating am eu, băi anonimule?
Cristian Ivănuță: – De unde să știm? Ce, noi suntem cântarul matale?

George Simion: – Hai să nu transformăm întâlnirea noastră într-o ședință AUR. Domnilor profesori, ideea e că se plânge lumea că nu prea cuvântați nimic în Parlament.
Diana Șoșoacă: – Adică sunteți niște muți, n-a mai pomenit așa ceva!
Mihai Albișteanu: – Dar tot am mai zis câte ceva… Uite, de pildă când am depus jurământul. Cuvinte puține, dar câtă încărcătură patriotică în ele!

George Simion: – Totuși, v-am scos din fundul Moldovei, erați profesorași de țară, v-am adus la Capitală, v-am făcut oameni și voi ce faceți?
Cristian Ivănuță: – Cum ce facem? Tocmai ne gândeam la un proiect magistral: să deschidem o filială AUR fix la Moscova.

George Simion: – De ce tocmai acolo?
Cristian Ivănuță: – Pentru că acolo e tezarul sentimental al României, Cloșca și puii de aur. Fix sub nasul lui Putin. Ne mutăm acolo, devenim șefii filialei. Hai că te ajutăm și pe tine să comunici mai ușor cu Moscova, știu că uneori îți mai întârzie ordinele de zi.

Simion (foto, pamflet): Redeschideți școlile! Am doi profesori repetenți în Parlament și vreau să-i retrimit la un curs de perfecționare de unde au venit, la școlile din Chicerea și Larga – Jijia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *