Studenții de la Arhitectură au creat locuințe confortabile acustic, ce sunt prezentate la FabLab

Metropolis

Expoziția de proiecte „Complex Rezidenţial”, realizate de studenţii din anul al IV-lea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, pe tema locuirii confortabile acustic, a fost vernisată miercuri, 13 martie 2019, la FabLab. Participanții au descoperit și „the sound of silence”, sau, mai exact, cum sună liniştea din camera Acustic.6 de la FabLab.

O extensie neconvențională
Acustic.6 este o cameră dedicată atelierelor, este un exercițiu de acustică, este o extensie neconvențională a Facultății de Arhitectură din Iași realizată în 2019 în cadrul FabLab Iași cu sprijinul Siniat, cu ajutorul celor de la Zafit și al studenților arhitecți.
Proiectul, realizat cu plăci acustice de la Siniat, a fost conceput, implementat şi urmărit, în regim de voluntariat, de Aura Dumitraşcu, Călin Corduban, Ramona Costea şi Tiberiu Teodor-Stanciu. La execuţie au fost cooptaţi studenţi, care, în acest fel, au desfăşurat un stagiu de practică, util pentru corelarea informaţiilor teoretice din cadrul cursurilor cu problemele reale de pe şantier. S-au implicat: Dumitru Jubea, Niculina Gaşcu, Mihai Veniamin Pancu, Andreea Rotariu, Georgiana Precub, Alexandra Creţu, Mădălina Dămoc, Georgiana Cogianu, Andreea Ciobanu, Diana Budău şi Ştefan Tănase.
Aceştia s-au ocupat de tăierea şi asamblarea elementelor care alcătuiesc piesa complexă suspendată de plafon. Au fost realizate 32 de lamele, grupate în 4 elemente prinse cu tije autofiletante, o muncă de precizie, desfăşurată pe parcursul a două săptămâni.

O selecție de 15 proiecte
Rezultatul constă în crearea unui spațiu alternativ de lucru și de promovare a diverselor produse din domeniul arhitecturii și construcțiilor, un reper pentru facultatea de arhitectură, o extensie neconvențională a acesteia.
Expoziția – concurs „Complex Rezidenţial” cuprinde o selecție de 15 proiecte realizate de studenții anului al IV-lea în cadrul Atelierului de Proiectare. Obiectivul principal a reprezentat obținerea unui echilibru între confortul unei locuințe unifamiliale și economia de spațiu specifică locuirii colective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *