Competiție de prestigiu la Universitatea Tehnică

Metropola

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) găzduiește în perioada 27 februarie – 4 martie cea de-a XII-a ediție a olimpiadei internaționale pentru studenți „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students” – SEEMOUS 2018, fiind a doua oară când TUIASI este gazdă a acestei competiții. Zeci de studenți de la 21 de universități din șapte țări – Argentina, Bulgaria, Cehia, Grecia, România, Rusia și Turkmenistan sunt prezenți zilele acestea la Iași.

\"\"Probă scrisă de cinci ore
Competiția este desfășurată sub patronajul MASSEE și se desfășoară anual, în prima decadă a lunii martie. SEEMOUS a apărut în condițiile în care nu exista o competiție internațională de tip olimpiadă care să testeze abilitățile în matematică ale studenților, putând să se înscrie cei din anii I și al II-lea de studiu de licență. Concursul propriu-zis constă într-o probă scrisă de cinci ore, în care studenții trebuie să rezolve patru probleme de o dificultate ridicată. „Chiar dacă cinci ore poate părea o perioadă foarte mare, experiența ultimilor ani ne-a arătat că mereu studenții și-ar fi dorit să mai aibă încă 30 de minute în final. În orice caz, în program sunt prevăzute, pe lângă competiția propriu-zisă, și activități de socializare și de promovare a regiunii noastre, excursii și vizite la munte. În intenția noastră de a promova cât mai bine orașul Iași și această parte a țării, vom organiza după ceremonia de deschidere un program artistic cu cântece și dansuri populare românești, apoi o vizită a câtorva obiective turistice din orașul nostru”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman.

Multiple beneficii
Acesta a mai precizat că, în trecut, echipa TUIASI a participat la toate edițiile SEEMOUS și a adus de fiecare dată înapoi în Iași medalii de aur, argint și bronz. „Pentru viața academică din România, SEEMOUS 2018 reprezintă un eveniment științific important, iar pentru studenții români este o modalitate de a realiza contacte și prietenii pe plan personal și profesional. Din experiența celorlalte ediții, prieteniile începute cu ocazia olimpiadei ajung să devină colaborări științifice sau de cercetare în viitor”, a mai punctat lect. univ. dr. Marcel Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *