Retrogradări de capete la Poli Iași. Ciprian Paraschiv, un președinte fost entuziasmat de rezultatele Politehnicii

Satiră cu ștaif

Dezastrul de la Poli Iași a urcat din teren în sferele înalte ale conducerii clubului. În urma unei ședințe fulger, au fost luate măsuri dure la adresa unora dintre conducători. Toni Heleșteanu, scouter-ul Politehnicii, a fost demis, iar Andrei Cristea a fost trimis înapoi pe gazon, unde va evolua ca simplu jucător. De asemenea, Ciprian Paraschiv, președintele clubului, s-a văzut cu salariul diminuat. În perioada următoare, se așteaptă noi măsuri de limitare a catastrofei de la Poli și de recuperare, cât se mai poate, a obrazului curat. Deocamdată, cei vizați de pedepse ne-au făcut unele declarații la cald. (pamflet)

Ciprian Paraschiv – Nu mă impresionează penalizarea la salariu. Eu oricum fac naveta Iași – București, unde mi-am păstrat o sinecură la Federația Română de Fotbal. Am cu ce să-mi iau o șaorma cu de toate, dacă asta vă interesează. Poftim? Spuneți că Poli e în Top 10 cele mai slabe echipe din Europa la ora actuală? Păi asta e o performanță! Asta am și zis că vreau să fac atunci când am venit la Poli: performanță! Cu puțină motivație a băieților, putem să ajungem în play off, adică în primele șase echipe cele mai slabe de pe continent. Răbdare să fie!

Andrei Cristea – Da, sunt șucărit că am fost dat afară din funcția de antrenor al Politehnicii și trimis înapoi la munca de jos, aia din teren. La 37 de ani, sunt sătul de alergat prin iarbă, credeam că mă pot odihni un pic pe banca tehnică. Și ce dacă n-am licența Pro? Dacă vreți să știți, am licențe mult mai șmechere, de pildă HBO și Netflix. Credeți că mie îmi convine să fiu căpitanul unor amatori, mulți dintre ei aduși pe bani grei la Iași? Asta e, o să-mi fac datoria până la capăt. La toamnă, ne vedem la matineu, în liga a doua. Abia aștept să jucăm cu teribila echipă Comuna Recea. Nu e nici o rușine în treaba asta. Poate ne mutăm acolo, să scriem istorie.

Toni Heleșteanu – Dom’le, eu n-am nimic să-mi reproșez. La Poli am adus numai jucători meseriași, am ochiul format, ce naiba! Rețeta e simplă: așteptam sezoanele de solduri sau de Black Friday pe piața transferurilor. Atunci găsești tot felul de jucători bunișori, la jumate de preț sau chiar moca. Aa, că te costă după aia o căruță de bani salariul și primele lui de joc, asta e altceva. Eu l-am adus ieftin. Că pleacă cu traista plină de bani, asta e problema clubului. Prost nu e ăla care cere, ci ăla care dă, zice o vorbă înțeleaptă din fotbal. Până una, alta, lăsați-ne să ne pregătim de divizia B! Trebuie să ne obișnuim cu lumina orbitoare a soarelui de matineu. Vedeți? Numai griji pe capul nostru!

Paraschiv (foto, pamflet): Bravo, băieți, sunt mândru de voi! 55 de goluri încasate, 10% din salariu tăiat, cea mai slabă echipă din Europa! Ce mi-aș fi putut dori mai mult de la voi, profesioniștilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *