Rectorul TUIASI a prezentat noua echipă de decani în ședința Consiliului de Administrație

Metropola

Rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a prezentat astăzi, marți, 21 iulie 2020, de la ora 11.00, în ședința Consiliului de Administrație al TUIASI, rezultatele concursului de selecție al decanilor pentru mandatul 2020 – 2024.

Astfel, pentru următorii patru ani, echipa de decani va fi alcătuită din: prof. univ. dr. ing. Vasile Manta, la Facultatea de Automatică și Calculatoare, prof. univ. dr. ing. Teodor Măluțan la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, prof. univ. dr. ing. Dorina Nicolina Isopescu la Facultatea de Construcții și Instalații, prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraș la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, conf. univ. dr. ing. Tania Hapurne la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”, prof. univ. dr. ing. Daniela Tărniceriu la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, prof. univ. dr. ing. Marinel Costel Temneanu la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, conf. univ. dr. ing. Nicolae Marcoie la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, conf. univ. dr. ing. Gelu Ianuș la Facultatea de Mecanică, conf. univ. dr. ing. Iulian Ioniță la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor și conf. univ. dr. ing. Stelian Sergiu Maier la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor. „Acum patru ani, deoarece baza de informații care m-ar fi ajutat în selectarea decanilor era restrânsă, nu aveam experiența unor colaborări anterioare cu majoritatea candidaților. Practic, alegerea lor a fost făcută pe baza numărului de voturi acordat de fiecare Consiliu al facultății. În perioada primului mandat, am putut experimenta în mod direct abilitățile manageriale ale decanilor, astfel că, acum, rezultatul selecției reprezintă produsul unui melanj între voturile obținute din partea Consiliilor, modalitatea de coordonare a facultăților în cei patru ani și programele manageriale pentru următorii patru ani”, a explicat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

După ce noii decani au fost prezentați în fața Consiliului de Administrație al Universității, până vineri, 24 iulie, aceștia trebuie să își creeze echipa de prodecani, iar luni, 27 iulie, Senatul Politehnicii ieșene va aviza integral structurile de conducere ale facultăților. „Alegerile au fost dificile, deoarece fiecare candidat excelează în anumite direcții. De aceea, indiferent de cine a devenit decan, cred că îmbinarea abilităților fiecărui candidat în echipele de conducere ale facultăților va fi benefică pentru universitate în întregul acesteia. Eu și colegii prorectori mulțumim colegilor care au fost decani pentru ceea ce au realizat în primii patru ani și urăm mult succes și inspirație în formarea echipelor colegilor care au devenit noii decani”, a punctat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.Lista completă a candidaților pentru funcția de decan, alături de planurile lor manageriale, poate fi consultată la linkul următor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *