Reacții diverse și adverse după congresul PNL

Politică la patru ace

Congresul Partidului Național Liberal s-a încheiat, premierul Florin Cîțu obținând mandatul de președinte al formațiunii politice după ce a strâns 60% din voturile exprimate de cei 5.000 de delegați prezenți la Romexpo. Ziua votului a fost spectaculoasă, cu numeroase episoade belicoase între taberele celor doi candidați, Cîțu și Orban. Delegația PNL Iași a fost și ea dezbinată, rezultatul scrutinului stârnind nervi și satisfacție, în funcție de opțiunea fiecăruia. Să vedem cum au reacționat principalii reprezentanți ai PNL Iași la reîntoarcerea acasă. (pamflet)

Alexandru Muraru, deputat, președinte PNL Iași – Mie mi-a plăcut la Congres. Știți, întotdeauna domnul președinte Iohannis ne-a purtat noroc mie și lui frate-meu. Imediat ce l-am văzut pe scenă, mi-am dat seama că mă voi alege cu ceva bun. Și iată că a ieșit Cîțu președinte, pe care chiar pariasem înainte de a intra în sală, pe trei mici și un muștar din ăla bun, cu bobițe. Nu numai că a ieșit Florin șef peste urmașii Brătienilor, dar m-am pricopsit și cu o nouă funcție, vicepreședinte cu atribuții în domeniul culturii, cultelor, chestii din astea strategice pentru dezvoltarea Iașului. Singurul meu regret e că n-am pariat mai mult în privința lui Florin. M-am lăcomit la trei mici, când puteam s-o fac lată cu două castroane mari de fasole cu afumătură. Dar așa se întâmplă când ești tânăr în politică, nu realizezi exact dimensiunea ciolanului.

Marius Dangă, vicepreședinte CJ Iași – Normal că sunt supărat. Eu mizam pe Ludovic Orban, îl și vedeam înscriind un eseu de pomină în meciul cu Florin Cîțu – Klaus Iohannis. Pasionat de rugby, chiar am vrut să inițiez o grămadă ordonată, câteva meleuri, să încerc să vin la susținere atunci când Ludovic era sub presiunea echipei adverse. Însă mi-a fost imposibil să organizez cum trebuie o linie de trei sferturi într-o sală plină ochi de delegați. Pe scurt, am plecat învinși, și asta pentru că balonul a fost oval, mai țuguiat înspre tabăra lui Cîțu. Ei, dacă era rotund, ca la fotbal, poate că mai aveam șanse…

Iulia Scântei, senator – Da, l-am susținut pe Florin Cîțu, dar fără prea mare chef. Ca să fiu sinceră, nu mi-a plăcut aglomerația de la Romexpo, mai ales fumul de mici care mi-a intrat în păr. Ei, dacă era organizată o chermeză discretă, cum sunt cele de pe pajiștele reședințelor Casei Regale, m-aș fi entuziasmat un pic. Aș fi purtat o pălărie extralarge, în fața căreia fumul de cârnăciori n-ar fi avut nici o șansă. Dar asta e, n-ai cu cine. Măcar am purtat mască, chestia asta m-a făcut să mă abțin de la o porție de scăriță afumată cu cartofi prăjiți și murături.

Alexandru Muraru, încercând o periere de zile mari a șefului său de partid. Muraru (foto dreapta, pamflet): Florine, știi că Isus a hrănit 5.000 de oameni doar cu trei pâini și doi pești. Tot 5.000 de delegați sunt și la congresul PNL. Florine, fii miracolul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *