Președintele Klaus Iohannis, în Cartea de Onoare a Politehnicii: „Sunt profund impresionat de istoria și activitatea universității”

Calcul la rece

În timpul vizitei la Iași a președintelui României de luni, 1 octombrie 2018, Excelența Sa Klaus Iohannis a vizitat Biblioteca Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, aflată deasupra Aulei Magna „Carmen Sylva”, în Corpul A, din Copou, al TUIASI.

După o întâlnire cu rectorii celor cinci universități de stat și cu autoritățile locale, președintele a străbătut alături de rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, biblioteca, primind informații cu privire la construcția, originea și originalitatea care au transformat-o în una dintre cele mai frumoase din lume. La mijlocul sălii de lectură a bibliotecii, președintele s-a oprit pentru a lăsa o însemnare în Cartea de Onoare a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

\"\"

Redăm integral mesajul președintelui Klaus Iohannis:

„Sunt profund impresionat de istoria și activitatea Universității Tehnice <<Gheorghe Asachi>> din Iași. România are nevoie de ingineri capabili, iar educația tehnică ieșeană formează astfel de specialiști de peste două secole.
Am încredere că veți continua demersul academic la același nivel de calitate și că veți contribui la desăvârșirea aspirațiilor românilor în cel de-al doilea secol de existență a României ca stat național unitar”.

1 octombrie 2018

Klaus Werner Iohannis
Președintele României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *