OCTAVIAN STRUNILĂ şi OANA BOTEZ, cununaţi de un preot exclus din BOR! Nunta oficiată pe plaja din 2 Mai, nerecunoscută de nicio biserică ortodoxă

D’ale vedetelor

Actorul Octavian Strunilă s-a căsătorit în weekend cu Oana Botez, mama copiilor săi, iar cununia religioasă a avut loc pe plaja din 2 Mai. Preotul care a oficiat nu mai face parte, însă, din Biserica Ortodoxă Română, fiind exclus din cler pentru adulter şi apostazie.

Ceremonia religioasă a avut loc pe plaja din 2 Mai, în dreptul cherhanalei Acvamarin. Şantierul Naval din Mangalia a fost fundalul festivităţii care a avut, însă, un mare neajuns: preotul care a oficiat-o este exclus din Biserica Ortodoxă Română, scrie adevarul.ro.

Ştefan Popa, fostul paroh din Topraisar (o comună din judeţul Constanţa), a fost caterisit de Arhiepiscopia Tomisului în toamna lui 2013, în urma unui scandal care privea conduita personală. Având faima unui preot „cu har“ care „face“ şi „desface“, preotul Popa se afla la acea vreme la a doua căsnicie şi trăia în concubinaj cu o femeie cu care avea un copil.

În timp ce era anchetat de Arhiepiscopia Tomisului, Popa a anunţat că pleacă la o altă mitropolie, Biserica Ortodoxă Rusă în Exil, o aşa-numită „biserică-pirat“. El şi-a recunoscut adulterul, iar Arhiepiscopia Tomisului l-a suspendat iniţial de la slujire, apoi l-a caterisit pentru comiterea de adulter şi apostazie (renunţarea publică la o credinţă). „Ocupaţi-vă de cei vinovaţi, de acolo de la arhiepiscopie, care fac ce fac. De mine nu e cazul acum. Veţi afla la timpul potrivit unde mă vor găsi fiii mei duhovniceşti“, a declarat la acea vreme părintele Ştefan Popa pentru „Adevărul“.

Preotul a reuşit să îşi ridice o biserică în comuna Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, care poartă hramul „Sfântul arhidiacon Ştefan şi Sfânta muceniţă Sofia“, ce a adunat alţi clerici răzvrătiţi din sânul Arhiepiscopiei Tomisului. Aceştia au fost urmaţi de enoriaşii lor.

Părintele Ştefan Popa a postat pe contul său de Facebook imagini de la cununia de sâmbătă, 20 mai: „În această seară am avut onoarea şi bucuria să oficiez Sfântă Taină a Cununiei unui cuplu deosebit, Octavian şi Oana Strunilă, care prin talentul lor ne fac viaţă mai frumoasă. Dumnezeu să-i binecuvânteze împreună cu familiile lor şi cu naşii Paul şi Cătălina!“.

„Paul şi Cătălina“ sunt actorul Paul Ipate şi Jojo – Cătălina Ionescu, care le-au fost naşi cuplului Octavian – Oana. Printre nuntaşi s-a numărat şi Virgil Ianţu.

Din păcate pentru miri, această cununie religioasă nu este recunoscută de nicio biserică ortodoxă, deci nici de Biserica Ortodoxă Română, deoarece este oficiată de un caterisit. În plus, spre deosebire de slujba de Înviere, pe plajă nu mai poate fi oficiată nicio nuntă, conform Hotărârii Sfântului Sinod al Patriarhiei Române“, a precizat preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Octavian şi Oana Strunilă nu sunt singurul cuplu cunoscut care a stat în faţa părintelui Popa. Alexandru Ciucu, furnizorul de produse vestimentare bărbăteşti al familiei regale a României, şi cântăreaţa Alina Sorescu au cununat în vara 2016 o pereche de prieteni în Bulgaria, slujba fiind efectuată de acelaşi răspopit.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.