N-aduce anul, ce-aduce Moş Nicolae. Câteva gânduri post sărbătoare

Caterincă de Bahlui

Odată cu venirea lunii decembrie, activitatea parlamentarilor ieşeni s-a mai relaxat. După un an istovitor, aleşii noştri încep să o lase mai moale cu prezenţa la comisii sau în plen. După hopul moţiunii de cenzură, unde cât de cât prezenţa la şedinţă era necesară, în legislativ s-a aşternut liniştea. Eventual, dezbaterile pe marginea legilor justiţiei să mai anime atmosfera din Parlament, dar e greu de crezut că acest lucru îi va mai întoarce pe deputaţi şi senatori din hibernare. Deocamdată, în această dulce retragere la gura sobei, ei s-au bucurat, ca orice muritori, de darurile lui Moş Nicolae. Curioşi din fire, am aflat cum au trăit acest eveniment câţiva dintre parlamentari, dar şi alte personalităţi ieşene.

Dan Lungu: Eu am o relaţie specială cu sărbătoarea de Moş Nicolae, mai precis cu onomastica legată de acest eveniment. După cum bine se ştie, am devenit celebru graţie succesului pe care l-am avut cu „Sunt o babă comunistă”, iar comunismul nu poate fi conceput fără Nicolae Ceauşescu. Aşa că, vreau, nu vreau, Nicolae mi-a dăruit succesul de scriitor. Prin urmare, de Moş Nicolae, nu mi-am dorit decât încă un tiraj din cele mai recente cărţi pe care le-am scris.

\"\"Răzvan Timofciuc (foto): Ce mi-am dorit de Moş Nicolae? Am vrut să-mi aducă un joc de PUZZLE, dar moşul, surd de-o ureche şi deloc receptiv la modul meu de comunicare, mi-a băgat în ghete o grămadă de PUZ-uri. Nu-i nimic, sper ca măcar Moş Crăciun să priceapă ce vreau de la viaţă. Dar, având în vedere că boşorogul e costumat în roşu, culoare la care indică o anumită preferinţă politică, încă mă gândesc dacă să-i cer altceva decât demisia.

Daniel Busuioc: Moş Nicolae a fost darnic cu mine anul ăsta. Am reuşit să vând toate biletele la cele şapte reprezentaţii cu „Chiriţa în provinţie” pe care le-am avut până acum. Cu acest prilej şi calul Cato, actor special al piesei, a putut beneficia şi el de un ovăz de calitate. Prin urmare, am avut ce mânca cu furculisionul, n-am făcut foamea în stagiunea asta.

Dumitru Oprea: Am vrut tare mult ca Moş Nicolae să-mi aducă stabilitate pentru cursul Bitcoin. Monedă mai nărăvaşă ca asta n-am mai văzut! Sunt fascinat de ea, am şi un curs la facultate pe tema asta. Moşul a încercat să mă ajute, dar pentru că Bitcoinul e un ban virtual, mi-a cerut să-i pun la dispoziţie ghete la fel de virtuale. Ei, aici m-a blocat, trebuie să recunosc. Moşul a fost mai şmecher decât Isărescu. Aşa că am înlocuit Bitcoinul cu Euro, că e mai sănătos din punct de vedere economic. Pentru mine, desigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *